Eski MHP milletvekili Akşener:

Eski MHP milletvekili Akşener:

"Balgat'taki mutlu azınlık halinden memnundur, 15 Mayıs'tan itibaren hepsi muhalif olmuştur. İktidar ve asli unsur buradadır, onun için elinizden geleni ardınıza koymayın"

AMASYA (AA) - Eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Balgat'taki mutlu azınlık halinden memnundur, 15 Mayıs'tan itibaren hepsi muhalif olmuştur, iktidar buradadır asli unsur buradadır, onun için elinizden geleni ardınıza koymayın." dedi.

Amasya Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen miting de konuşan Akşener, Türkiye'nin gerçekten çok zor bir sürece girdiğini ve MHP'nin iç meselesinin, Türkiye'de en önemli mesele haline geldiğini söyledi.

15 Mayıs'ta yapılacak olan MHP kongresinin engellendiğini savunan Akşener, "15 Mayıs'ta gördük ki kongre salonu önünde polis ve tomalar karşımıza dikildi. Çağrı heyeti ve üst kurul delegelerimizin önü kesilmesi hukuk dışıdır. Polis zoruyla kongrenin yapılmadığını gördük. Balgat temsilcilerine göre bizim iktidar olma gibi bir talebimiz yokmuş, meğer iktidar olmak o kadar önemli değilmiş. Şimdi millet iradesi diyor ki bir seçenek oluşsun, MHP güçlü bir alternatif olsun ve kongresini yapsın. Bu kongreden kim seçilirse seçilsin, ben seçilirim diyemiyorum. Pek çok değerli arkadaşımız adaydır, üst kurul delegeleri kimi seçerse, 'amenna ve saddakna' diyeceğim" ifadelerini kullandı.

Gittikleri her yerde müthiş bir halk desteğiyle karşılaştıklarını anlatan Akşener, "Gittiğimiz her yerde artık vatandaşlarımızın desteğini görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin iç işi, nasıl kendi iç işi olmaktan çıkıp iktidarın en önemli işi haline gelmişse, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurultayı şu anda milletimizin de en önemli işi haline gelmiş durumda. Kimin seçilecek olmasından yana, bu kurultayın yapılabilmesine yönelik müthiş bir halk desteği var. Millet iradesi harekete geçti diyorum ben. Yani bir yürüyüş var, bu yürüyüş milletin ta kendisi." diye konuştu.

Kongreyi yapacaklarına inandıklarını ve yılmadan bu yolda devam edeceklerini vurgulayan Akşener, şunları kaydetti:

"Farkettik ki biz Türkiye’de bir kilit taşını çekmeye gayret ediyoruz, kurultay yapacağımızı zannederken bir kilit taşını çekmişiz. Bizim bundan sonraki hedefimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır, hukuksuz ve adaletsiz Adalet Bakanıdır. Balgat'daki mutlu azınlık halinden memnundur, 15 Mayıs'tan itibaren hepsi muhalif olmuştur. İktidar buradadır asli unsur buradadır, onun için elinizden geleni ardınıza koymayın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler