Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

KARAMAN (AA) - Karaman İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) İl Başkanı Mehmet Sarı, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği...

KARAMAN (AA) - Karaman İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) İl Başkanı Mehmet Sarı, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği ve 100'den fazla sivilin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, savaşta dokunulmaması gerekenlerin başında gelen bebeklerin öldürüldüğünü belirtti.

Savaşın da bir ahlaki yanı olduğuna işaret eden Sarı, şunları kaydetti:

"Bunların bırakın ahlakı, insanlıkla alakaları yok. Bunların azabı gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteleniyor olabilir ama inşallah o öldürülen kadınların, çocukların intikamını almak Müslümanlara nasip olsun. Bugün öldürülen yüz binlerce masumun yanında insanlığın da öldüğü yer Suriye. Merhametin öldüğü yer Suriye. Bizler Suriyeli mazlumların yanında olmaya ve Suriye intifadasına destek vermeye devam edeceğiz. Suriyeli mazlumlardan yana safımızı belirlemek, susup görmezden gelmeyi tercih edenleri ifşa etmek, zulme karşı açık tavır almaktan çekinenlerin içine sürüklendikleri ilkesizliği ve ölçüsüzlüğü teşhir etmek Suriye direnişiyle dayanışma içinde olan herkesin boyunun borcu olduğunu bilinmesini istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler