"Erzurumlular kış olimpiyatları için dünyayı ayağa kaldıracak"

"Erzurumlular kış olimpiyatları için dünyayı ayağa kaldıracak"

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir:- "2026 Kış Olimpiyatları'nı Erzurum'da düzenlemek için bize düşen lobicilik faaliyetlerini her alanda, en yoğun şekilde sürdürmektir. Dünyanın her ülkesinde yaşayan dinamik bir Türk ve Erzurumlu nüfusu var, onları ha

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 2026 Kış Olimpiyatları'nı Erzurum'da düzenlemek için her alanda yoğun şekilde lobi yapacaklarını belirterek, "Dünyanın her ülkesinde yaşayan dinamik bir Türk ve Erzurumlu nüfusu var, onları harekete geçirirsek kamuoyu oluşturma noktasında başarılı oluruz. Erzurumlular kış olimpiyatları için dünyayı ayağa kaldıracak." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam eden 2018 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan, Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları adaylığı için destek isteyen AK Parti'li Aydemir, AA muhabirine Erzurum'un adaylığı için yapacakları çalışmaları anlattı.

Erzurum'da daha önce Universiade 2011 Kış Olimpiyatları ile Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali gibi uluslararası organizasyonların başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Aydemir, dünyada artık kış sporu denilince Erzurum'un da akla gelen şehirlerden olduğunu söyledi.

Kış sporuna yönelik organizasyonların ardından Erzurum'da kış turizmine yönelik yatırımlarda ciddi artışlar yaşandığını, kentin iklim ve teknik altyapısının daha büyük organizasyonları yapmaya uygun olduğunu anlatan Aydemir, "Universiade 2011 Kış Olimpiyatları'ndan sonra kış sporlarına yönelik çok ciddi yatırımlar yapıldı. Hali hazırda yaklaşık 1 milyar liralık kış sporları yatırımlarımız var. Varolan tesisleri elden geçireceğimiz gibi birtakım yeni yatırımlar da yapılması lazım." dedi.

Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Nisan 2017'de Erzurum'a yaptığı ziyaret sırasında Erzurum'un 2026 Kış Olimpiyatları'na aday şehir olacağını bildirdiğini ifade ederek, bu tarihten sonra çalışmaların ivme kazandığını, Gençlik ve Spor Bakanlığının işi üstlendiğini ve Erzurum'un olimpiyatları düzenlemek isteyen kentlerle yarışa giriştiğini söyledi.

Erzurum'u diğer aday kentler arasından öne çıkarmak için var güçleriyle çalıştıklarını, her platformda Erzurum'un kış olimpiyatları için en uygun kent olduğunu vurguladıklarını anlatan Aydemir, "2026 Kış Olimpiyatları'nı Erzurum'da düzenlemek için bize düşen lobicilik faaliyetlerini her alanda, en yoğun şekilde sürdürmektir. Bütün dünya sathında bu lobicilik faaliyetlerini göstermemiz lazım. Dünyanın her ülkesinde yaşayan dinamik bir Türk ve Erzurumlu nüfusu var, onları harekete geçirirsek devletin ilgili kurumlarını, bakanlıkları hazır hale getirirsek kamuoyu oluşturma noktasında başarılı oluruz. Erzurumlular kış olimpiyatları için dünyayı ayağa kaldıracak." dedi.

- Tanıtım uzman ekip tarafından yapılacak

AK Parti'li Aydemir, yurt dışındaki lobicilik faaliyetlerinin etkinliği konusunda Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın destek sözünde bulunduğunu ifade ederek, kampanya faaliyetlerinin işinde uzman bir ekip tarafından ciddi şekilde yönetileceğini, başta kış sporlarında bir yere gelmiş Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Kanada, Rusya gibi kış sporlarının yoğun yapıldığı ülkelerde Türkiye'nin, Erzurum'un tanıtımlarının yapılacağını belirtti.

Türkiye'nin kış olimpiyatlarını düzenlemeye aday diğer ülkelere göre daha avantajlı olduğunu vurgulayan Aydemir, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın bu işin arkasında olması, kış olimpiyatlarının Erzurum'a getirilmesinde tesiri olacaktır. Çünkü Cumhurbaşkanımıza duyulan muhabbet Türk dünyası ya da İslam alemiyle sınırlı değil. Dünyada bizim karşımızda durduğunu düşündüğümüz ülkelerin insanları dahi Cumhurbaşkanımıza muhabbet besliyor, onun böyle bir talebi olduğunun duyulması halinde bu ülkelerden de önemli bir destek alacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

İbrahim Aydemir, Erzurum'daki her kış sporu organizasyonun Türkiye'nin ve Erzurum'un tanıtımına büyük katkıları olduğunu belirterek, "2026 Kış Olimpiyatları'nın Erzurum'a kazandırılması durumunda Türkiye'nin dünyada tanınma oranı, dünyaya vereceğimiz mesaj birkaç milyar lirayla dahi yapılamayacak tanıtım faaliyetleri kadar etkili olacaktır. Olimpiyatın yapıldığı bir kent daha sonra da bu neviden etkinliklerin sürekli yapılacağı alan haline gelecektir ki bu da Türkiye'nin tanıtımının devamlılık kazanacağı demektir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :