ERÜ'de "Geleneksel Kore Kültür Günleri" etkinliği

ERÜ'de "Geleneksel Kore Kültür Günleri" etkinliği

Erciyes Üniversitesinde, "Geleneksel Kore Kültür Günleri" etkinliği düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından "Geleneksel Kore Kültür Günleri" etkinliği düzenlendi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, Sabancı Kültür Merkezi'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, üniversitede her yıl düzenlenerek, geleneksel hale gelen bu etkinliğin Türkiye ile Güney Kore Cumhuriyeti arasındaki içten ve samimi kültürel ilişkilerin artırılması yönünde iyi bir adım olduğunu söyledi.

1950'li yıllarda yaşanan Kore Savaşında gösterdiği cesaret ve kahramanlıkla tüm dünyada takdir gören Türk Tugayının Kore Cumhuriyetinin bağımsızlığını kazanmasında büyük pay sahibi olduğunu belirten Güven, şöyle konuştu:

"Kore Cumhuriyetinin, Türk askerine ve ülkemize olan sevgisinin halen devam ettiğini görmek bizi çok memnun etmektedir. Kore Savaşında şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet dilerken bugün de aramızda olan Kore gazilerimize ise minnettarlığımızı sunuyorum. Umarım ki iki ülke arasındaki mevcut iyi dostluklar sonsuza dek sürer."

Etkinlik kapsamında Kore kültürüne ait dans gösterileri sunuldu. Etkinliğin sonunda Kore'ye ait yiyecekler davetlilere ikram edildi.

Etkinliğe, Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Jijoon Kim ve Güney Kore Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı Cho Dong Woo da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler