Ermenek'te göçük altında kalan işçilere ulaşılabildi mi?

Ermenek'te göçük altında kalan işçilere ulaşılabildi mi?

Maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşıldı mı sorusu merak ediliyor? Bakan Yıldız 'ualşılabilen işçimiz yok' dedi. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor?

Çalışmalar, alana kurulan seyyar aydınlatma cihazlarıyla geceleri de devam ediyor. Su ve hafriyat tahliyesi için çok sayıda motopomp, çamur pompası, jeneratör, hidrosap getirildi. Olayın yaşandığı günden bu yana aralıksız görev yapan ekipler için alana çok sayıda çadır, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya sevk ediliyor. Çalışmalar sırasında kesintisiz iletişim sağlanabilmesi için 8 mobil baz istasyonu kuruldu.

Arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barınması için tesisler oluşturuldu. Medya çalışanları ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu.

AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın psikososyal destek ekipleri, kömür ocağında mahsur kalan madencilerin çocukları için çeşitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Çocuklar için bölgede bir oyun çadırı oluşturuldu.

Çalışmalar, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler