Erken yaşta evlenenlerle ilgili düzenleme

Erken yaşta evlenenlerle ilgili düzenleme

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir: "Bu konuda mağdur olan aileler var. Anamuhalefet partisi milletvekillerine de bu konuda mağduriyetler iletilerek çözülmesi talep edildiği halde tasarının birkaç cümlesinin cımbızla çekilerek toplumun hassas olduğu konula

ANKARA (AA) - Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, erken yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemeyi desteklediklerini belirterek, "Bu konuda mağdur olan aileler var. Anamuhalefet partisi milletvekillerine de bu konuda mağduriyetler iletilerek çözülmesi talep edildiği halde tasarının birkaç cümlesinin cımbızla çekilerek toplumun hassas olduğu konular üzerinden siyaset yapılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için hazırlanan metinden bazı ibarelerin cımbızla çekilerek "cinsel istismar" şeklinde kamuoyuna sunulduğunu ifade etti.

Bu şekilde algı oluşturulmasını kınadığını bildiren Özdemir, düzenlemenin iyi hazırlandığını ancak bazı kesimlerin bunu siyasi polemik haline getirmesi nedeniyle anlamından uzaklaştığına dikkati çekti. Özdemir, hükümetin kadın ve aileyle ilgili düzenlemelerinin sürekli siyasi istismar haline getirildiğini ve bu konudaki mağduriyetlerin önlenmesi noktasında iyi niyetle yapılan çalışmaların engellendiğini ifade etti.

"Bu konuda mağdur olan aileler var. Anamuhalefet partisi milletvekillerine de bu konuda mağduriyetler iletilerek çözülmesi talep edildiği halde tasarının birkaç cümlesinin cımbızla çekilerek toplumun hassas olduğu konular üzerinden siyaset yapılmaktadır." değerlendirmesinde bulunan Özdemir, düzenlemenin şüpheye yer verilmeyecek şekilde açık ve kamu vicdanını rahatlatacak nitelikte olmasından yana tavır sergilediklerini vurguladı.

Konunun mutabakatla çözülmesinde yarar bulunduğuna işaret eden Özdemir, konuyla ilgili çok sayıda mağduriyet mektubu aldıklarını aktardı. Mağduriyetlerin giderilmesinden ve bu ailelerin psikolojik olarak rahatlamalarının sağlanmasından yana olduklarına vurgu yapan Özdemir, "Aksi halde cinsel istismarda bulunarak haklı yere ceza almış olanların kurtarılmasından yana olmadığımız gibi, bu gibi suçluların cezasının artırılmasından yanayız." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler