"Erken seçimi bekliyorduk"

"Erken seçimi bekliyorduk"

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan:- "Bir erken seçim bekliyorduk ama bu kadar erkene alınması bizi daha da mutlu etti. İş dünyası olarak erken seçimin 24 Haziran'da yapılmasından mutlu olduğumuzu Yozgat'tan bir kez daha Türkiye'ye söylemek istiyorum"

YOZGAT (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Bir erken seçim bekliyorduk ama bu kadar erkene alınması bizi daha da mutlu etti. İş dünyası olarak erken seçimin 24 Haziran'da yapılmasından mutlu olduğumuzu Yozgat'tan bir kez daha Türkiye'ye söylemek istiyorum." dedi.

MÜSİAD Yozgat Şubesinin açılışı için kente gelen Kaan, Vali Kemal Yurtnaç'ı ziyaret etti.

Daha sonra Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sinan Çelik ile görüşen Kaan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaan, "Seçimlerin erkene alınması iş dünyasını nasıl etkiledi?" şeklindeki soru üzerine, iş dünyası olarak huzur ortamını, istikrarı her zaman öncelik olarak gördüklerini söyledi.

Kaan, seçimlerin normalde 2019'da yapılacağını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabul edilip onaylanmasından sonra dünya Türkiye'yi bir miktar sıkıntıya sokmaya çalıştı ancak hükümet önce Fırat Kalkanı, sonra da Zeytin Dalı Harekatı ile bunları bertaraf etti." dedi.

Yine manipülasyonlar olduğuna işaret eden Kaan, "Bu bakımdan bir erken seçim bekliyorduk ama bu kadar erkene alınması bizi daha da mutlu etti. İş dünyası olarak erken seçimin 24 Haziran'da yapılmasından mutlu olduğumuzu Yozgat'tan bir kez daha Türkiye'ye söylemek istiyorum. Çünkü iş netleşti. Sonraki dönemde 5 yıllık bir süreç var, bu süreçte de hep birlikte iş dünyası olarak gayret gösterip bu işin üstünden geleceğimize inanıyoruz." diye konuştu.

MÜSİAD olarak Türkiye'de hemen hemen her yerde olmak istediklerini ifade eden Kaan, 81 il, 5 de büyük ilçede olmak üzere 86 noktada şube ve temsilciliklerinin bulunduğunu aktardı.

Kaan, dünya genelinde de 173 ülkede 196 noktada olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İletişim ağının, dijitalleşmenin, bilgi teknolojilerinin hızlandığı bir dönemde amacımız Türkiye'yi dünyaya açmak, illerimizi de aynı şekilde dünyaya açmak. Biz sadece iş adamları derneği değiliz. MÜSİAD, erdemi, yüksek ahlakı da önceleyen, yeri gelindiğinde mazlum coğrafyalarda da faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu. O bakımdan her yönüyle de çalışmalar yapan örgütüz, mümkün olduğunca her noktada teşkilatımızı genişletmek istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :