Ereğli’de flamingo satışı yapan kişi yakalandı

Ereğli’de flamingo satışı yapan kişi yakalandı

Konya’nın Ereğli ilçesinde bir kişinin flamingo beslediği ve bu flamingoları sattığına yönelik ihbar sonucu belirtilen adrese düzenlenen baskında 20 adet yavru flamingo ele geçirildi.

Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) 8. Bölge Konya Şube Müdürlüğüne gelen, Konya İli Ereğli İlçesinde yavru flamingo beslendiği ve satıldığı ihbarı üzerine, Doğa Koruma Müdürlüğü ekipleri ve Ereğli polisiyle  beraber ihbar edilen yere gidildi. İhbar edilen yerde 20 tane yavru flamingo olduğu tespit edilmesinin ardından flamingolara el konuldu. 20 yavru flamingo, Ereğli İlçe Belediyesi Veteriner Biriminde gerekli tedavileri yapıldıktan sonra Alkim Tesisleri içerisinde bulunan, Cihanbeyli Bolluk Gölü Sulak Alanından doğaya bırakıldı. Bahsi geçen şahıs hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten, gerekli idari işlemler yapıldı. DKMP’den yapılan açıklamada, “Yardımlarından dolayı Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Ereğli Belediye Başkanlığına ve Alkim İşletmesine teşekkür ederiz” denildi.

 

Bazı hayvanseverler ise yetkilerin bu duruma el koymasına sevinirken, yavru flamingoların soğuyan havalara karşın doğaya öylece bırakılmasına tekpi gösterdiler. Servet R. Çolak-Memleket