Erdoğan'a bestelediği türküyü Suriyeli minikler seslendiriyor

Erdoğan'a bestelediği türküyü Suriyeli minikler seslendiriyor

Adıyaman Konaklama Tesislerinde müzik öğretmenliği yapan Ayhan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisini anlattığı "Selam Olsun Erdoğan'a" isimli türkü, Suriyeli öğrencilerin dilinden düşmüyor - Öğretmen Ayhan:- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beste yazmamak elde değ

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Konaklama Tesislerinde müzik öğretmenliği yapan Dündar Ayhan'ın bestelediği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisini anlattığı "Selam olsun Erdoğan'a" isimli türkü, tesislerde kalan minik Suriyelilerin dilinden düşmüyor.

Adıyaman Konaklama Tesislerinde Suriyeli öğrencilerden koro oluşturan Ayhan, bestelediği türküleri sığınmacı çocuklarla seslendiriyor.

Ayhan'ın 5 yıldır üzerinde çalıştığı en son bestesi "Selam olsun Erdoğan"a isimli türkü de korodaki Suriyeli çocuklar tarafından çok beğeniliyor.

Türküyü dillerinden düşürmeyen minikler, sık sık yaptıkları provalarda Ayhan'ın türküsünü okuyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgilerini dile getiriyor.

- "Türkiye'yi türkülerle daha iyi anlatıyorum"

Müzik öğretmeni Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'daki konaklama tesislerinde barınan Suriyeli çocuklarla koro kurduklarını söyledi.

Koronun 12 kişilik olduğunu anlatan Ayhan, öğrencileriyle haftada 2 gün bir araya gelip çalıştıklarını belirtti. Türküleri Suriyeli çocuklarla seslendirdiklerini dile getiren Ayhan, Suriyeli çocukların türkülerle stres attığını ifade etti. Ayhan, "Türkiye'yi türkülerle daha iyi anlatıyorum. Ayrıca Suriyeli çocukların Türkçe konuşmalarını sağlamak istedim. Onlar da Türkçe türkülere ilgi duyuyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisini anlatan ve 5 yılda hazırladığı türküyü de koroyla söylemeye başladıklarına işaret eden Ayhan, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a beste yazmamak elde değil. Suriyelilere kapısını açan ülke sadece Türkiye olduğu için bu eseri yazmaya çalıştım. Türkü okunduğu zaman anlaşılıyor. 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun.' Zaten selam gönderilecek başka lider yok ki. Suriyelilere kapısını açan başka lider yok. Bu türküyü de oluşturduğum koroda en küçük çocuk olan ve Erdoğan'ı çok seven Suriyeli Abdullah Ahmet Nasır'a okuttum. Ayrıca türküde 'Erdoğan, bize baba ve kardeş oldu' sözleri var. Bu mazlum insanlara kardeş ve baba olan tek bir lider varsa o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. 5 yıldır bu besteyi yazmak için uğraşıyorum. Bu tür türküleri yazmak kolay değil."

- "Erdoğan'ı çok seviyoruz"

Koro çalışmalarına katılan 10 yaşındaki Suriyeli Nasır da Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini söyledi.

Halep'ten 5 yıl önce Türkiye'ye geldiklerine dikkati çeken Nasır, Türkiye'nin Suriyelilere kapılarını açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğretmeninin bestelediği türküyü seslendirmekten büyük keyif aldığını vurgulayan Nasır, şunları kaydetti:

"Dündar hoca, böyle bir beste yaptığı için kendisine teşekkür ederim. Böyle bir türküyü ben okuduğum için çok mutlu oldum. Erdoğan'a selam olsun. Türkünün sözleri bir anlam ifade ediyor. Türküde 'Baba oldu, kardeş oldu bu can size feda olsun' sözleri var. Bu türküyü söylerken çok duygulanıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı daha önce gördüm ve gördüğüm zaman çok sevindim. Suriyeli çocuklar olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok seviyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler