Engelliler "Uyumuyoruz, Uyarıyoruz" sloganıyla yürüdü

Engelliler "Uyumuyoruz, Uyarıyoruz" sloganıyla yürüdü

İSTANBUL (AA) - Engelli sivil toplum örgütleri temsilcileri "Uyumuyoruz, Uyarıyoruz" sloganıyla İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Ülke genelinde yapılan eylemler kapsamında Tünel Meydanı'nda...

İSTANBUL (AA) - Engelli sivil toplum örgütleri temsilcileri "Uyumuyoruz, Uyarıyoruz" sloganıyla İstiklal Caddesi'nde yürüdü. 

Ülke genelinde yapılan eylemler kapsamında Tünel Meydanı'nda toplanan 164 engelli sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve üyeleri, "Uyumuyoruz, Uyarıyoruz" sloganıyla Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Çeşitli pankart ve döviz taşıyan engellilere, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da destek verdi.

 Galatasaray Meydanı'nda konuşan Akkaya, "Uyumuyoruz, Uyarıyoruz" sloganıyla yetkilileri engellilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda biraz daha fazla duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi. Akkaya, "bu güzel ülkenin mağdur edilen, kazanılmış hakları her yeni gün budanan engelli yurttaşlarının" ülke genelinde alanlara çıktığını kaydetti.

Devlet eliyle haklarına saldırı yapıldığını savunan Akkaya, şu ifadeleri kullandı: 

"Sokakta, pazarda, kamusal alanda görülmesi istenmeyen engelliler, yaşlılar ve bakıma muhtaç bireyler olarak devlet eliyle haklarımıza yapılan saldırıları haykırmak için alanlardayız. Sosyal devlet olmanın sorumluluklarını hatırlatmak için bu eylemi düzenledik. Bizler 164 engelli sivil toplum kuruluşu olarak, engellilerin hak ve kayıplarını ilgilendiren yasaların değişmesi gerektiğine inandığımız için yeni bir yasa tasarısı hazırladık. Bu kanunla engelli yurttaşlarımızın ve 65 yaş üzeri ihtiyaçlı kişilerin tüm mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :