Engellerine rağmen meydanları terk etmiyorlar

Engellerine rağmen meydanları terk etmiyorlar

Mardin'de, engelli vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki için 12 gündür meydanda demokrasi nöbetine katılıyor- Engelli Gültekin: - "12 gün değil 40 yıl da olsa biz burada nöbet tutacağız. Cumhurbaşkanımız 'Yeter artık' dediği zaman evimizde rahat o

MARDİN (AA) - OSMAN ÖKSÜZ- Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden engelli vatandaşlar, meydanı boş bırakmıyor.
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine her kesimden tepkiler devam ediyor. Mardin'de 12 günden bu yana, ellerinde Türk bayraklarıyla geldikleri meydanda demokrasi nöbeti tutan engelli vatandaşlar, terör örgütünü ve mensuplarını protesto ediyor. Bedensel engelleri dolayısıyla yaşadıkları güçlüklere rağmen her akşam tekerlekli sandalyeyle geldikleri meydanda hemşehrileri ile omuz omuza demokrasi nöbeti tutarak, geleceklerine sahip çıkıyor.
Aynı zamanda Kıbrıs gazisi olan engelli Zeynel Abidin Gültekin, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini engellemek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından sokağa çıktığını söyledi.Kıbrıs gazisi olarak vatan ve millet için her zaman canını vermeye hazır olduğunu kaydeden Gültekin,12 gündür aralıksız demokrasi nöbetine katıldığını belirtti.Gültekin, "Bayrağımız sürekli göklerde dalgalanacak. Sayın Erdoğan'ı kimse yenemez, kimse onu yerinden edemez. Her zaman onun arkasındayız. Mardinli tüm kardeşlerimle birleşerek darbeye karşı duruyoruz. 12 gün değil 40 yıl da olsa biz burada nöbet tutacağız. Bu nöbeti asla terk etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız 'Yeter artık' dediği zaman, evimizde rahat oturabiliriz. Yoksa bu meydanı terk edip gitmeyiz." diye konuştu.
- " Bu halimle her gün meydana geliyorum"
Mehmet Çetin Arar da darbe girişimlerini engellemek için alanı terk etmediğini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini dile getiren Arar, "Allah ona zeval vermesin. Darbe bizi geriye götürür ve fakirleştirir. Ben bu halimle her gün bu meydana geliyorum. Herkesi buraya bekliyorum." dedi.Konuşmakta zorlanan engelli Ziya Ay da darbeye karşı olduğunu Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiği için demokrasi nöbeti tutuğunu kaydetti.14 yaşındaki Osman Acıbucak da Türkiye'de darbe istemediğini vurguladı. Darbe girişimi sırasında insanların zarar görmesi nedeniyle çok üzüldüğünü aktaran Acıbucak, "Sokaklarda tank ve silah istemiyorum. Bu darbe girişiminde bulunan insanların cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler