Endonezyalıların Kurban Bayramı'nda geleneksel "satay davetleri"

Endonezyalıların Kurban Bayramı'nda geleneksel "satay davetleri"

Endonezyalılar her Kurban Bayramı'nda, yöresel bir yemek olan "satay"ı pişirmek için evler ve mahallelerde toplanıyor

CAKARTA (AA) - Endonezya'da Müslümanlar, kurban etiyle yapılan "satay"ı pişirmek için bu bayram da evlerin önünde ve mahallelerde toplanarak geleneği devam ettirdi.

Başkent Cakarta'ya ait olan ve şiş kebaba benzeyen "satay" pişirme geleneğinin Müslümanlar arasındaki dayanışmayı artırdığına inanılıyor.

Komşu ve akrabalara ikram edilen ve kurban etinden yapılan "satay", genelde gece yarısı pişiriliyor ve toplantılar sabaha kadar sürüyor.

Evinde "satay" pişirip komşularını ve akrabalarını davet eden Septi Yani, "Bir kısmını ihtiyacı olanlara dağıttım. Her sene olduğu gibi komşularımı ve akrabalarımı eve davet ederek geleneksel yemeğimiz olan satay pişirdik. Akrabalarla toplanmamıza vesile olan satay pişirme geleneği ile Kurban Bayramı eğlenceli geçiyor. Hazırlama süreci biraz uzun olduğu için hazırlarken birbirimizle uzun sohbet etme şansı da buluyoruz." diye konuştu.

Satay davetleri nedeniyle Kurban Bayramı boyunca mahalle ve ev önlerinde gece geç saatlere kadar hareketlilik yaşanıyor.

Endonezya mutfağında en çok sevilen yemeklerden satay, dana, koyun veya tavuk etinden yapılıyor. Etler küçük küçük kesilip soslanarak ve şişlere takılarak mangalda pişiriliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler