En ucuzu bile 1 milyonun üzerinde: İşte Türkiye'nin otomobil tercihleri

En ucuzu bile 1 milyonun üzerinde: İşte Türkiye'nin otomobil tercihleri

Türkiye'de en çok tercih edilen otomobiller Fiat, Renault ve Volkswagen oldu. Elektrikli araçlarda ise TOGG, BMW, Mercedes ve Kia öne çıkıyor. 1 milyon TL'nin altında elektrikli araç bulmak ise zor.

Türkiye'de araç satışları son aylarda artan fiyatlara rağmen hızlanmaya devam ediyor. Ocak ayında fiyatlar yüzde 2.6 azalırken, şubat ayında ise yalnızca yüzde 0.5 arttı. İkinci el araçların ortalama fiyatı ise ilanlarda 675 bin 580 TL olarak belirlendi.

İlk Üç Sıra Değişmedi

İlanlarda en yoğun ilgiyi 10-15 yaş aralığındaki araçlar aldı, bu segment yüzde 28'lik bir paya sahipti. Marka ve model sıralamasında ise ilk üç sıra değişmedi; en çok ilanı Fiat, Renault ve Volkswagen aldı. Model bazında ise en çok ilan verilen araçlar Clio, Astra ve Megane oldu.

Elektrikli Araçlara Talep Artıyor

Elektrikli araçlara talep ise son dönemde hızla artıyor. Özellikle Çin menşeli elektrikli araçlar Türkiye pazarında da yoğun ilgi görüyor.

En Çok Tercih Edilen Elektrikli Araç Modelleri

Elektrikli araçlarda ise TOGG, BMW, Mercedes ve Kia öne çıkıyor.

1 Milyon TL'nin Altında Elektrikli Araç Bulmak Zor

Şu anda 1 milyon TL'nin altında gerçek bir kullanıcı için elektrikli araç bulmak zor. Elektrikli araçlarda en çok cezbeden kısım menzil. Şu anda kullanıcıların ortalama 400 km menzil talebi var. Bu menzile karşılık gelen 1 milyon TL'nin altında otomobil ise yok.

En Ucuz Elektrikli Araç Hangisi?

Şu anda MG markalı elektrikli araçların fiyatı uygun. Hyundai Kona, Ioniq modelleri, Volvo’nun alt modelleri de talep görüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.