Emekli-Sen'den bakanlığa promosyon dilekçesi

Emekli-Sen'den bakanlığa promosyon dilekçesi

ANKARA (AA) - DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, emeklilere bankalarca verilmesi planlanan promosyonların, Başbakanlık genelgesine istinaden 2007'den itibaren...

ANKARA (AA) - DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri, emeklilere bankalarca verilmesi planlanan promosyonların, Başbakanlık genelgesine istinaden 2007'den itibaren geçerli olması talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe gönderdi.

Kızılay İzmir Caddesindeki PTT şubesi önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan Emekli-Sen Çankaya Şube Başkanı Selman Hürkardeş, çalışanlara maaşlarının yattığı bankalardan promosyon verildiğini hatırlattı.

Çalışanlara promosyon verilmesine dair düzenlemenin 2007'de yürürlüğe giren Başbakanlık genelgesiyle hayata geçtiğini ifade eden Hürkardeş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, "Emeklilere promosyon verilmesi için 2007'den bu yana çalışmalarının devam ettiğini" bildirdiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun konuya ilişkin açıklamaları sonrası çıkan haberlerde, "Emeklilere 3 yıl aynı bankadan maaş alması halinde en çok 900 lira verileceği" iddialarına yer verildiğini aktaran Hürkardeş, promosyonun, 2007 yılındaki Başbakanlık genelgesi doğrultusunda ödenmesi gerektiğini öne sürdü.

Emeklilerin 2007'den bu yana hak kaybına uğradığını iddia eden Hürkardeş, "Şimdi yapılması gereken, kamu çalışanlarına promosyon ödemesinin başladığı 2007 yılından itibaren emeklilere promosyon verilmesinin sağlanmasıdır. Bu yapılmadığı takdirde önümüzdeki süreçte buna ilişkin idari ve hukuki girişimlerimiz kesintisiz devam edecektir" dedi.

Hürkardeş, 3 yılda bir 900 lira ödenmesinin kabul edilemeyeceğini, her emekliye yılda bir maaşı kadar ödeme yapılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Hürkardeş ve beraberindekiler, daha sonra taleplerini içeren dilekçeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına PTT aracılığıyla gönderdi.

Emekli-Sen'den bakanlığa promosyon dilekçesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :