Elektrikli otomobil satışlarında izin belgesi şartı getirildi

Elektrikli otomobil satışlarında izin belgesi şartı getirildi

Türkiye Ticaret Bakanlığı, ithalat rejimi kapsamında elektrikli araçlarda tüketicinin güvenliğini artırmak ve çevre dostu taşıtların yaygınlaşmasını teşvik etmek amacıyla önemli bir adım attı.

Ticaret Bakanlığı, elektrikli araç satışlarında tüketicinin korunması ve çevre dostu taşıtların yaygınlaşması için yeni düzenlemeleri hayata geçirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ithalat rejimi kararlarına dayanılarak Elektrikli Araç İthalatına İlişkin Tebliğ'de yapılan güncellemelerin, uluslararası anlaşmalar, tüketici güvenliği ve kamu sağlığının korunması amacıyla ilgili kurumlarla işbirliği içinde şekillendirildiği belirtildi.

İthalat Tebliğleri Güncellendi: Elektrikli Araç İçin İzin Belgesi Şart

Bu çerçevede, sadece Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması kapsamı dışında üretilen elektrikli taşıtların ithalatında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "İzin Belgesi" şartı getirildi.

Elektrikli Araç Ekosistemi Düzenleniyor

Söz konusu düzenleme ile karbon emisyonunun azaltılması ve sürdürülebilir enerji temini amacıyla ithal edilen elektrikli araçlarda tüketici güvenliği, satış sonrası hizmet kalitesinin artırılması, batarya parkının izlenmesi, şarj istasyonlarının ve güç yönetiminin takip edilmesi ile batarya geri dönüşüm süreçlerinin daha etkin yönetilmesi hedefleniyor.

Ticaret Bakanlığı, yerli üretimi destekleme, istihdamı artırma ve tüketicinin korunması gibi hedeflere ulaşmak amacıyla ithalat politikalarını etkin bir şekilde düzenlemeye devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.