Ekvador heyeti EXPO 2016'yı ziyaret etti

Ekvador heyeti EXPO 2016'yı ziyaret etti

ANTALYA (AA) - Ekvador-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti, EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya...

ANTALYA (AA) - Ekvador-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti, EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret etti.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, inceleme gezisine ülke pavyonlarından başlayan heyet, Çin bahçesinin mimarisini çok beğenirken, Katar bahçesinde ise hurmanın tadına baktı.

Nepal'in 2 yılda yapılan ağaç oyma işçiliğini beğenen grup, ilçe bahçelerinde İbradı'nın düğmelievi önünde poz verdi. Alanya bahçesinde ilçeyle ilgili bilgiler alan heyet, daha sonra mozaik kültür eserlerini tek tek yakından inceledi.

Alanın kuzey tarafında ana giriş kapısında bulunan 100 metre 70 santimetre yüksekliğindeki Turkcell EXPO Kulesine çıkan heyet, EXPO alanının ve Antalya'nın manzarasını izledi.

TBMM Türkiye-Ekvador Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, yaptığı konuşmada, heyetin daha önce Ankara ve İstanbul programlarının olduğunu söyledi.

Heyete EXPO'yu görmeden Türkiye'den ayrılmanın doğru olmayacağını söylediğini anlatan Aydın, "İki günlük Antalya programı koyduk. Ülkelerin ve şehirlerin bahçeleri gerçekten çok güzel. Antalya'nın ilçeleri EXPO 2016'ya renk katmış. Bir de orman mühendisi olarak o gözle de bakınca çok etkilendim." dedi.

Aydın, sergi alanında bitki çeşitliliğinin çok fazla olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Önemli olan bundan sonra buraya çok iyi bakmak ve devam ettirmek. Bu sene turizmden dolayı ziyaretçi sayısı biraz az gibi görünse de ilerleyen yıllarda EXPO, Antalyamızı bir çıta daha yükseltmiş olacak. Burası çok güzel bir şekilde işletilir ve bakımı da yapılırsa mutlaka ziyaretçi akınına uğrayacaktır. Misafirlerimiz, 'Keşke bizim de ülke bahçemiz olsa' dediler. Burası çok güzel olmuş. İnşallah daha güzel olacak."

Ziyarete, Ekvador-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Gina Godoy, Dostluk Grubu Üyesi Milletvekili Liliani Guzman ve Yasama İdare Konseyi Birinci Üyesi Milletvekili Fausto Cayambe ve TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı görevlisi Aycan Vergili de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler