"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"

"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünce yürütülen "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında İnönü ilçesinde kadınlar, "Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması"nda bayat ekmekle, pizzadan ekmek dönerine, tiritten köfteye, tatlıdan böreğe çe

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünce yürütülen "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" kapsamında İnönü ilçesinde kadınlar, "Yöresel ve Bayat Ekmek Yemek Yarışması"nda bayat ekmekle, pizzadan ekmek dönerine, tiritten köfteye, tatlıdan böreğe çeşitli yiyecekler yaptı.

İnönü Kaymakamı Memiş İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye geneline ekmek israfının önlenmesi için kampanya başlatıldığını anımsattı. İnan, kampanya kapsamında ilçe olarak neler yapabileceklerini planladıklarını kaydetti.

Öncelikle çocukları bu konuda bilinçlendirmek için kompozisyon, resim ve afiş yarışmaları düzenlediklerini anlatan İnan, şöyle konuştu:

"Daha sonra ekmeği mutfağa sokan ve onları değerlendiren annelere yönelik bir yarışma düzenledik. Kampanya çerçevesinde ekmek israfını önlemek için bu yarışmayı tertip ettik. Kampanya çerçevesinde kadınlarımızdan yarışmaya gelirken bir bayat ekmekten yemek, daha sonra da yöresel yemek yapmalarını istedik. Kadınlarımızın bayat ekmekle yaptığı tarifleri internet sitemizden yayınlayacağız. Ekmek israfını önleyip ne kadar çok okul, hastane ve köprü yapılabileceğini biliyoruz. Ekmek israfı etmeyen bir nesil yetiştirmeye amaçlıyoruz."

Daha sonra bayat ekmeklerden yemek yapan 21 kadından, Şahander Kiriş "ev yapımı etimek tatlısı" ile birinci, Ayten Canpolat "tirit" ile ikinci, Bahar Yeter ise "muhallebili ekmek tatlısı" ile üçüncü seçildi.

Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı