Efe ve Buket, Yeni Zelanda için umutlu

Efe ve Buket, Yeni Zelanda için umutlu

- Dünya Gençler Yelken Şampiyonası'nda 'Laser Radial' sınıfında Türkiye'yi temsil edecek milli yelkenciler Efe Soysal ve Buket Aslan, başarılı sonuçlar almayı hedefliyor- Efe Soysal:- "Hedefim ilk 10 içinde olmak"- Buket Aslan:- "İyi bir sonuç elde etmek


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde 14-20 Aralık'ta düzenlenecek Dünya Gençler Yelken Şampiyonası'nda Erkekler Laser Radial sınıfında Türkiye adına yarışacak Efe Soysal, hedefinin ilk 10 içinde yer almak olduğunu söyledi.

Dünya Gençler Yelken Şampiyonası öncesinde Türkiye'deki son kamplarını Çeşme'de yapan Efe Soysal ve Buket Aslan, şampiyonayı AA muhabirine değerlendirdi.

Milli yelkencilerden Efe Soysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme kampının beklediklerinden daha yoğun geçtiğini, günde 2-3 antrenmanla hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Kara ve deniz antrenmanlarının çok sıkı geçtiğini anlatan Efe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok güzel bir hazırlık dönemi oldu, keyif de aldım. Dünya Gençler Şampiyonası için uzak bir yere Yeni Zelanda'ya gideceğiz. Alışık olmadığımız bir deniz türünde okyanusta yarışacağız. İç denizde yarışıyoruz, dalgasıdır, rüzgarıdır, mekanıdır alışık değiliz. Daha önce de okyanus kenarında yarıştığımız oldu, dolayısıyla bunun bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Rüzgarın da bol olduğu söyleniyor. Bu bizim için iyi bir şey genel olarak. Ben ümitliyim, güzel geçeceğini düşünüyorum bizim açımızdan."

Efe Soysal, kendi sınıfında yaklaşık 60 sporcunun yer alacağına değinerek, "Hedefim ilk 10 içinde olmak." dedi.

Türkiye'nin çevresinin denizlerle çevrili olmasına rağmen yelken sporunun fazla yaygın olmadığını kaydeden Efe Soysal, "Yelken sporunu çok tavsiye ettim, bundan sonra da edeceğim." ifadesini kullandı.


- Buket Aslan


Kızlar Laser Radial sınıfında Türkiye adına yarışacak Buket Aslan da şampiyona öncesinde yoğun bir çalışma programı geçirdiklerini bildirdi.

Buket Aslan, Dünya Gençler Şampiyonası öncesinde çok heyecanlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışma döneminde hem karada hem denizde elimden geleni yaptım. Şampiyonanın yapılacağı Auckland'ı çok merak ediyorum, çok heyecanlıyım. Sonuçta ülkemi temsil ettiğim için iyi bir sonuç elde etmek istiyorum. Şampiyonada her ülkenin en başarılıları olacak. Zor olacağını düşünüyorum ama elimden geleni yapacağım."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler