Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü Anneler Günü

Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü Anneler Günü

Anneler Günü dolayısıyla çocuklarının ve akrabalarının mezarlarını ziyaret eden şehit anneleri ve yakınları, duygulu anlar yaşadı

İSTANBUL (AA) - Şehit anneleri ve yakınları, Anneler Günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitlği'nde çocuklarının ve yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Edirnekapı Şehitliği'ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelen anneler, çocuklarının mezarlarını temizledi ve bakımlarını yaptı.

Şehit çocuklarının mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden anneler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

- "Evlat acısı çok zor"

AA muhabirine açıklama yapan Ayten Kaleli, oğlu Sırrı Kaleli'nin 1996 yılında Anneler Günü'nde şehit olduğunu aktararak, "O gün beni arasın Anneler Günümü kutlasın, diye beklerken şehit olduğunun haberini aldım." dedi.

Evlat acısının çok zor olduğunu anlatan Kaleli, "Dünyada evlat acısından zor bir şey yok; ateş düştüğü yeri yakıyor. Canı veren de Allah, alan da... O'nun takdiri, elimizden bir şey gelmez. Oğlum sağ olsa, o benim yanıma gelirdi. Şimdi gücümün yettiği kadar ben onun yanına geleceğim. Oğluma bu Anneler Gününde 'Yine yanına geldim oğlum.' demek için geldim." ifadelerini kullandı.

Şehit Cevher Karaer'in annesi Gülten Karaer de oğlunun, evin tek çocuğu olduğunu belirterek, "İki üç gündür huzursuzum, bir gidip göreyim oğlumu dedim, yanına geldim. Her Anneler Günü benim için buruk ve hüzünlü geçiyor. 24 yıl oldu; her gün oğlumun gelmesini bekliyorum." diye konuştu.

- "Acım hala taptaze"

Kayseri'de 16 Aralık 2016'da düzenlenen hain saldırıda şehit olan Fehmi Barçın'ın ablası Neriman Kefeli de kardeşinin mezarına, şehidin kendisine hasret gidersin diye armağan ettiği kep ile üzerinde "Ablam, cennet kokulum, bu kep en güzel sana yakışıyor, sana getirdim. Acemi birliğinden döndüğünde, hasret gidermem için vermiştin, şimdi sana getirdim." ifadeleri bulunan notu bıraktı.

Hakkari'de 9 Ekim 2016'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan Ömer Baydili’nin halası Sevgi Baydili ise şunları söyledi:

"Bugün Ömersiz geçen ilk Anneler Günü. Annesi hasta olması nedeniyle oğlunun mezarını ziyaret edemiyor. Artık Ömerimiz, kuzumuz bizim yanımızda değil, o gelemiyor, bizler onun yanına geliyoruz. Hakkari Şemdinli'de karakol komutanıydı. Hiç korkumuz yoktu. Ömer’e böyle bir şeyin olacağı aklımıza bile gelmiyordu. Ama orada hainler, 5 ton bomba yüklü kamyonla saldırdılar. Ömerimizin üzerine duvar çöktü, o gün o karakol 11 şehit verdi, birisi de bizim yavrumuzdu."

Şehit Metin Cankı'nın annesi Gülten Cankı da oğlunu köyde büyük zorluklarla yetiştirdiğini anlattı. Her Anneler Gününde oğlunun kendisini aradığını söyleyen Cankı, evladının şehit olduğu gün saat 05.00'te telefonla görüştüklerini aktararak, "Sonra bir daha sesini duymadım. 18 yıl oldu ama acım hala taptaze, her gün yüreğimde hissediyorum." diye konuştu.

Öte yandan şehit ailelerine destek vermek isteyen gönüllülerin kurduğu "Birileri Var Platformu" üyeleri, şehitliği ziyaret eden acılı ailelere gün boyu çiçek dağıttı.

Grup sözcüsü Ersoy Akyıldız, hedeflerinin asker, polis, şehit ve gazi ailelerine yardım etmek olduğunu belirterek, onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak amacıyla yardım derneğini kurduklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :