Edirne'de soğuk hava

Edirne'de soğuk hava

Sıfırın altında 6 derece olarak ölçülen sıcaklık ve ayaz nedeniyle yaya vatandaşlar zorlanıyor- Yerel tabirle "soğuğun ısırdığı" Edirne'de ayazdan en çok sokak satıcıları etkileniyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de kuru soğuk etkili oluyor.

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü kentte, gündüz sıcaklığı da çok fazla değişmedi. Sıfırın altında 6 derece olarak ölçülen sıcaklık ve ayaz nedeniyle yaya vatandaşlar zorlanıyor.

Yerel tabirle "soğuğun ısırdığı" kentte soğuk havadan en çok sokak satıcıları etkileniyor.

Simitçi Göksel Örücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balkan soğuklarının kendisini hissettirmeye başladığını söyledi. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle buzlanmaların oluştuğunu aktaran Örücü, "Türkiye'nin her yerinde kar var, Edirne'de yok. Bizim burada kar yok ama soğuk var." dedi.

Soğuktan etkilenen güvercinlere ekmek atan Selahattin Akagündüz ise soğuk havanın insanlar kadar sokakta yaşayan hayvanları da etkilediğini söyledi.

Sokak hayvanlarının kışın yiyecek bulmakta zorlandığını ifade eden Akagündüz, "Hayvan dostlarımızı korumamız lazım. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Bu arada soğuk hava nedeniyle nehirlerin durağan kesimleriyle süs havuzlarında buzlanma görüldü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :