Ece Erken oruç tutmasa olur mu? Diyanet ne diyor?

Ece Erken oruç tutmasa olur mu? Diyanet ne diyor?

Ece Erken, dün yemek hazırlarken çekilen bir fotoğrafı Instagram hesabından paylaştı. Bazı takipçileri Ramazan ayı olması nedeniyle ağır sözlerle eleştirince ünlü sunucu açıklama yapmak zorunda kaldı. peki Diyanet bu işe ne diyor?

Ramazan ayında yemek yerken çekilen bir fotoğraf paylaşan Ece Erken, gelen tepkiler üzerine neden oruç tutmadığını anlatan bir yazı paylaştı. Bebeğini emzirdiği için oruç tutmadığını belirten ünlü sunucu, "Kaldı ki özel nedenlerim de olabilirdi (kadınsal) veya sağlıksal veya ruhsal... Bundan (yargılayanlara) size ne pardon?? Ben orucumu tutarken Rabbim size de sevap yazıyor mu?" diye sordu.

"LÜTFEN İNSANLARI RAHAT BIRAKIN"

"Lütfen insanları rahat bırakın" diye ekleyen Erken şöyle devam etti: Fotoğrafta ne yemek ne özendirici bir durum var, ben zaten dikkat etmeye çalışıyorum... Akşama lafım zaten oruç tutanlara saygımdandı... Saygısızlık edenleri engelliyorum, sonra engelimi kaldır diye başka hesaplardan yazıyorlar...Lütfen birbirimize saygılı olalım, Müslümanlık hoşgörü ve saygı gerektirir.

EMİZREN BAYANLAR ORUÇ TUTMAYABİLİR Mİ?

"Bayanlar gebelik ve çocuk emzirme dönemlerinde oruç tutabilirler mi?" sorusu diyanet tarafından şu şekilde cevaplandırılıyor: Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları halinde oruç tutmayabilirler Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır (Nesai, Sıyam, 51, 62; İbn Mace, Sıyam, 12). Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise hamile ve çocuk emziren anne oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan bayanlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler (Merğinani, el-Hidaye, I, 127).

ECE ERKEN KİMDİR?

11 Mayıs 1978`de Samsun`da doğdu.Samsun Havzalıdır. Boyu 1.68, kilosu 51, gözleri maviyeşildir. Babası subay olduğundan dolayı Ağrı, Ankara, Kıbrıs gibi çeşitli yerlerde yaşadı. Beşiktaş Atatürk Lisesi`ni bitirdi ve Beşiktaş taraftarıdır. Tenis, binicilik, kar kayağı, araba sürmek, müzik dinlemek, sinemaya gitmek sevdiği faaliyetler arasındadır. Bir keresinde at kendisini kaçırdığından beri ata binmemektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilir.

Sunuculuk kariyerine 12 yaşında, Kıbrıs`ta Bayrak Radyo Televizyon`da başladı. Sonra sırasıyla; Ankara`da Radyo Vizyon`da ve Radyo Genç`te çalıştı. Ardından İstanbul`a geldi ve Kral TV`de işe başladı. Kral TV`den sonra ise, Metropol FM, Alem FM, Show Radyo ve son olarak Radyo Viva`da çalıştı. Televizyonculukta işe ilk Star kanalında başladı. Daha sonra, Kanal 6, Number One TV, Genç TV`de çalıştı. 4 yıl da Show TV`de program yaptı.