Ebe-Gebe Okulu’nu Gören  ‘Normal Doğumu’ tercih etti

Ebe-Gebe Okulu’nu Gören ‘Normal Doğumu’ tercih etti

Ebe-Gebe Okulu’nu Gören ‘Normal Doğumu’ tercih etti...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara ile birlikte yaklaşık iki yıl önce başlatılan ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu’ projesi ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’tan bilgi aldılar.

 

Doğum destekçilerinin aldığı eğitimi yerinde takip eden ve eğitime katılan gönüllü doğum destekçisi ebelerle sohbet eden Milletvekili Usta ve Genel Müdür Kara, projenin sağlıklı ve başarılı bir şekilde ilerlemesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

USTA: HEP BİRLİKTE PROJEYİ BAŞARILI NOKTAYA GETİRDİK

Sağlık Bakanlığı yöneticileri tarafından projenin nasıl devam ettiğinin bire bir tespit edilmesinin projenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Projeye iki yıl önce başlarken önümüze koyduğumuz hedeflere yaklaşıyor olmaktan dolayı oldukça memnunum. Çok şükür proje sayesinde doğumhanelerimizde yapmak istediğimiz değişiklikleri yaratmayı başardık. Bu nedenle projemize büyük önem vererek gerekli desteği sağlayan İl Sağlık müdürümüze, eğitimci hocalarımıza ve sağlık çalışanı ebelerimize emekleri nedeni ile teşekkür ediyorum. Onların destekleri ve çabaları ile bu güzel noktalara gelmeyi başardık” dedi.

“HEDEFİMİZ TÜM TÜRKİYE’DE UYGULANMASI”

Hedeflerinin sadece Konya da değil Tüm Türkiye’de ve bütün doğumhanelerde aynı değişimin başlatılabilmesi olduğunun da altını çizen Usta, “Hedefimiz projenin pilot proje uygulaması olarak kalmaması ve tüm Türkiye de ve bütün doğumhanelerde aynı değişimin başlatılabilmesidir. Çünkü ülkemiz sezaryen oranlarının yüksekliği ile maalesef hala gündemde. Bu oranları düşürmek için hepimiz el birliği ile çalışmaya devam etmeliyiz. Bir işi hayal edip, başarmak için de çabalarsak eninde sonunda hedefe ulaşırız” dedi.

KARA: TÜRKİYE GENELİNDE YAYGINLAŞMASI UYGUN OLABİLİR

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara da, ‘Ebe-Gebe Okulu Projesi’ ile temel hedefin normal doğumu teşvik ederek sezaryen oranlarının düşürülmesi olduğunu, bu konunun Sağlık Bakanlığı’nın da en önemli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti. Doç. Dr. Kara,  “Projenin olumlu sonuçlarının görülmesi ve rapor edilmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı’nın politikaları içerisine bu projenin de eklenmesi ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılması mümkün olabilir” dedi. Sağlık çalışanlarının ve özellikle ebelerin bu projeye inanması ile projenin başarıya ulaşmasının mümkün olacağını vurgulayan Genel Müdür Kara, ebelerin doğum destekçisi eğitimlerini almadan önce ve eğitimi aldıktan sonra ki düşüncelerinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak proje de emeği geçenlere teşekkür etti.

KOÇ: PROJEYE GÖNÜL VERDİK

Projenin başlamasında ve bugünlere gelmesinde büyük çaba sarf eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’ya ve projeyi yerinde görmek amacıyla Konya’ya gelen Doç. Dr. Fatih Kara’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç da, “Genel Sekreterlik dönemimizden bu yana projeye gönül verdik. Hep birlikte el ele olunca da gerçekten güzel bir aşamaya getirdik. Bu projenin en önemli aşamalarından biri de siz gönüllü doğum destekçilerimizin aldıkları bu eğitimlerdir. Bizler İl Sağlık Müdürlüğü olarak, doğum destekçisinin nöbetli olarak yani normal doğum ebeliği haricinde de nöbetlere girmesini arzu ediyoruz. İnşallah sayın vekilimizin ve bakanlığımızın desteği ile ülkemiz adına üniversite, özel ve kamu hastanelerimizle birlikte bu projeyi Konya’dan Türkiye’ye uzanan örnek bir proje olarak desteklemeye devam edeceğiz. Proje kapsamında belirlediğimiz hedeflere de yaklaştığımız kanaatindeyim” şeklinde konuştu.