E-twinning Projesinden Minik Bir Şair Çıktı

E-twinning Projesinden Minik Bir Şair Çıktı

Kuruculuğunu Akşehir Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu ve Reis Bekir Özer İlkokulu’nun yaptığı proje etkinlikleri bir öğrenciye ilham oldu ve şiir kitabı çıkardı.

 

Konya – Akşehir’ de 2 Mayıs 2019 Perşembe günü E-twinning projeleri sergisi düzenlendi. İlçede yürütülen projelerde yapılan etkinlikler sergilendi. Projenin en dikkat çekici stantlardan birisi de “Türkçe Dersi Kazanımlarını Kazanıyoruz” adlı E-twinning projesi standı idi. Stand minik bir şairi misafir etti.  Projenin ilk etkinliği şiir yazma etkinliği idi. Etkinlik kapsamında tüm öğrenciler şiir yazdılar, yazdıklarını Türkiye’ nin diğer şehirlerindeki proje ortaklarına postaladılar ve canlı yayında şiirlerini birbirlerine okudular. Yıldırım İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Mustafa Emir Makascı ise şiir yazmaya devam etti. Makascı, yazdığı şiirleri “Kalpten Şiirler” adlı bir kitapta topladı. Proje sergisinde de proje öğretmenlerine vefasını göstererek kitabını proje standında imzaladı. İlk imzalı kitabını Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk’ e hediye etti. Arkadaşları da Makascı’ yı standda ziyaret ederek kitaplarını imzalattılar.

e-twinning-projesinden-minik--(1).jpeg

ÇELİK BİLGİ VERDİ

Proje kurucusu, Nimetullah Nahçivani Türkçe Öğretmeni Mehmet Çelik: “Projemiz tamamen Türkçe dersinin kazanımlarını öğrenci merkezli olarak gerçekleştirmeyi hedefleyen bir proje. Akşehir’ de Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu, Reis Şehit Bekir Özer İlkokulu ve Yıldırım İlkokulu olmak üzere üç okul, değişik illerden de dört tane olmak üzere yedi okulda projemiz yürütülüyor. Proje kapsamında öğrenciler şairleri ve şiirleri araştırıyor, şiir yazıyor, şiir ezberliyor, hikayeler okuyup, hikayeler yazıyorlar. Türkçe dersinin okuma, anlama, anlatım faaliyetlerini zevkli hale getiriyorlar. Bu arada da web 2.0 araçlarını öğreniyorlar ve kullanıyorlar. Türkçe dersini teknoloji ile birleştirerek ve öğrenmede tamamen kendileri yer alarak kazanımları gerçekleştiriyorlar. Proje ortak okulumuzdan bir şairin çıkması bizleri mutlu etti. Projemiz bizim tarafımızdan amacına ulaştı. Diğer öğrencilerimizin de yazdıkları çok sayıda şiir ve öykü var. Mustafa Emir Makascı öğrencimiz gibi cesaretlerini topladıkları gün birer kitap da onlardan bekliyoruz. Minik öğrencimizin kitabını hazırlamasında başta ailesi olmak üzere, sınıf öğretmeni Ahmet Öge’ye, okul idaresine, proje ortağı arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

e-twinning-projesinden-minik--(4).jpeg

e-twinning-projesinden-minik--(5).jpeg

e-twinning-projesinden-minik--(6).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler