Düzensiz göçle mücadele

Düzensiz göçle mücadele

Ege Denizi'nde Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca bir haftada 361 yabancı uyruklu ile 6 göçmen kaçakçısı yakalandı- Karada tespit edilen 264 yabancı uyruklu sahil güvenlik, jandarma ve emniyet güçleriyle ortaklaşa yürütülen operasyonlarda gözaltına a

ANKARA (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca, Ege Denizi'nde bir haftada 361 yabancı uyruklu ile 6 göçmen kaçakçısı yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, Ege Denizi'nde düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz unsurları tarafından 2-9 Haziran'da Kuzey ve Güney Ege ile Çanakkale Grup Komutanlığının sorumluluk sahasındaki 12 olayda 361 yabancı uyruklu ile 6 göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.

Öte yandan, sahil güvenlik hava unsurları, jandarma ve emniyet ekiplerince, Tekirdağ, Ayvacık, Çeşme ve Seferihisar bölgesindeki 10 olayda 264 yabancı uyruklu yakalandı.

Düzensiz göçün engellenmesine yönelik faaliyetlerde bir arama kurtarma gemisi, 31 sahil güvenlik botu, 9 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET), iki Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) ile 11 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlar tarafından bin 909 saat seyir yapıldı.

Faaliyetler kapsamında 36 helikopter ve 9 uçakla 99 saat uçuş gerçekleştirildi, 5 Mobil Radar Timi (MORAD) tarafından 363 saat görev icra edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :