Düzağaç Belde Belediye Başkanı Muammer Işıklı tutuklandı

Düzağaç Belde Belediye Başkanı Muammer Işıklı tutuklandı

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç Belde Belediye Başkanı Muammer Işıklı, zimmetine para geçirme ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla tutuklandı.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç Belde Belediye Başkanı Muammer Işıklı, hakkında yapılan zimmet ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla makamında gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Işıklı, daha önce AK Parti'den ihraç edilmiş ve bağımsız olarak belediye başkanlığı görevini sürdürmekteydi. İhbarı yapan belediye personeli H.A., 2023 Eylül ayında Sinanpaşa Kaymakamlığı'na başvurarak Işıklı hakkında zimmet, görevi kötüye kullanma, mobbing, maaşların geç ödenmesi ve mahkeme kararı olmaksızın mühürleri koparma gibi suçlamalarda bulunmuştu. Bu şikayet üzerine adli ve idari soruşturmalar başlatıldı ve sonunda Işıklı hakkında dava açıldı.

H.A.'nın iddiaları arasında, belediyenin tahsilat kasasından para alması ve bu paraların nasıl harcandığının belirsizliği bulunuyordu. Ayrıca belediyenin sulama kuyularının resmi olarak mühürlü olmasına rağmen, Işıklı'nın çiftçilere sulama yapmaları için mühürleri açtırdığı ve bu işlemler karşılığında belge düzenlemediği iddia ediliyordu. H.A., bu suçlamaları Sinanpaşa Kaymakamlığı'na verdiği dilekçede belirtmişti.

Işıklı'nın tutuklanmasıyla birlikte, belde yönetiminde yeni bir dönemin başlayacağı ve suçlamaların mahkeme sürecinde netleşeceği bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.