"Dünyadaki fakirlerinin yarısı Afrika'da"

"Dünyadaki fakirlerinin yarısı Afrika'da"

Uluslararası Kooperatifler Birliği Afrika Ofisi Bölge Müdürü Dr. Sifa:"Dünyadaki fakirlerin neredeyse yarısı, Afrika'da yaşıyor. Dünya fakirlerinin yüzde 41'i Afrikalı"

KAZABLANKA (AA) - Afrika Ofisi Bölge Müdürü Dr. Şiyogi Sifa, dünyadaki fakirlerin neredeyse yarısının Afrika'da yaşadığını söyledi.

Uluslararası Kooperatifler Birliği Afrika Ofisi'nin, Fas Geleneksel El Sanatları ve Sosyal Ekonomi Bakanlığı'yla işbirliği halinde Afrika kooperatif hareketini iyi bir duruma getirmek için yol haritası belirleme amacıyla Kazablanka'da düzenlediği konferansa, 27'si Afrika, 35 ülkeden temsilciler katıldı.

Konferansa katılan Afrika Ofisi Bölge Müdürü Dr. Şiyogi Sifa, "Dünyadaki fakirlerin neredeyse yarısı, Afrika'da yaşıyor. Dünya fakirlerinin yüzde 41'i Afrikalı." dedi.

Çok fakir insanların yarısının ise Sahra Çölü'nün güneyinde yer alan Sahra Altı Afrika bölgesinde yaşadığını ifade eden Sifa, Afrika kıtasının, ülkeler arasındaki entegrasyonun kolaylaştırılması için önceliklerin belirlenmesini istediğini kaydetti.

Uluslararası Kooperatifler Birliği Başkanı Monique Leroux ise Fas'ın kooperatif sektöründe çok verimli bir ülke olduğunu, ekonomik fayda elde etmek isteyen kadınlara fırsat sunduğunu belirtti.

Leroux, "İnsana onurlu bir yaşam sunabilmek için daha iyi bir dünya inşasına katkı sağlayabiliriz." ifadesini kullandı.

Fas El Sanatları ve Sosyal Ekonomi Bakanlığı Devlet Sekreteri Cemile el-Musalli de Afrika'daki kooperatif sektörünün, daha fazla iş fırsatının oluşturulması ve çalışanlarının durumlarının iyileştirilmesi için daha çok geliştirilmeyi beklediğini dile getirdi.

Bakanlığın verilerine göre, Fas'ta 16 bin kooperatif faaliyet gösteriyor.

Konferansın 4 gün sürmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :