Dünya Mülteciler Haftası

Dünya Mülteciler Haftası

Melbourne'de gösteri düzenlendi- Senatör Hanson-Young, Avustralya yönetimindeki Manus ve Nauru gözaltı merkezlerinde yaşananları insanlığa karşı suç olarak niteledi

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde Dünya Mülteciler Haftası ve Mülteciler Günü kapsamında gösteri düzenlendi.

Kent merkezinde 37 sivil toplum kuruluşu ve muhalefet partilerinin desteğiyle Victoria Mülteci Eylem Birliği tarafından düzenlenen gösteriye yoğun katılım oldu.

Göstericiler, Avustralya yönetimindeki Manus ve Nauru Adası gözaltı merkezlerinin kapatılması için slogan attı.

Yeşiller Partisi Senatörü Sarah Hanson-Young, gösteride yaptığı konuşmada "Manus ve Nauru adalarında neler olup bittiğini biliyoruz. Yaşananların sadece insafsızlık değil, acımasızlık değil, biraz daha ileri giderek insanlığa karşı suç olduğunu söyleyebilirim.’’ dedi.

Federal hükümetin Avustralya’ya teknelerle ulaşmaya çalışan sığınmacıları suçladığını hatırlatan Young, ‘‘Uçak bileti alabilecek durumdaki biri, delik bir tekneye biner mi? Çocukları gözaltı merkezlerine hapsetmek yerine neden güvenli yerler tesis edip onlara kucak açmıyoruz?’’ diye konuştu.

Henüz 10 yaşındayken ailesiyle Afganistan’daki çatışmalardan kaçarak Avustralya’ya gelen ve 2001-2004 yılları arasında Christmas ile Nauru gözaltı merkezlerinde kalan Muhammad Ali Baqiri de gösteride yaptığı konuşmada yaşadıklarını anlattı.

Katılımcılar, daha sonra kent merkezinden Federasyon Meydanı’na kadar yürüdü. Yaklaşık 3 saat süren gösteri olaysız sona erdi. ​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler