"Dünya Kız Çocukları Günü"

"Dünya Kız Çocukları Günü"

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Moroğlu:

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Nazan Moroğlu, kız çocuklarına verilecek her desteğin ayrımcılık ve şiddetin önlenmesine yardımcı olacağını belirterek, "Bu sayede kız çocukları, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanabilecektir" değerlendirmesini yaptı.

Moroğlu, "'Dünya Kız Çocukları Günü'' dolayısıyla yaptığı açıklamada, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için kız çocuklarını güçlendirmek gerektiğini kaydetti.

Kız çocuklarına verilecek her desteğin, ayrımcılık ve şiddetin önlenmesine yardımcı olacağını ifade eden Moroğlu, bu sayede kız çocuklarının, insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanabileceğinin altını çizdi.

Moroğlu, Kız Çocukları Günü için her yıl bir ana konu belirlendiğini, dünya çapında bu soruna dikkat çekildiğini ve çözüm yolları arandığını belirten Moroğlu, şunları kaydetti:

"2015 yılı çalışmaları, '2030 Vizyonu ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kız Çocukların Gücü' ana başlığı altında yapılacaktır. Bu çerçevede, kız çocuklarının öncelikle eğitimin her kademesinde ilerlemesi hedeflenmiştir. Bu konuda yapılacak her yatırımın, ülkenin gelişmesine destek oluşturacağı öngörülmektedir. İKKB olarak, ülkemizde tüm çocuklara ve özellikle de kız çocuklarına; akla, bilime dayalı, kaliteli, gelişimci, yenilikçi ve çağdaş bir eğitim verilmesini istiyor, bunun için kararlı bir devlet politikası uygulanmasını bekliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı