Dünya İnsani Zirvesi

Dünya İnsani Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Adaletli, hızlı, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda çalışan bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine, bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz"- "Güvenlik Konseyinin temel işlevini yerine getirebilme

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaletli, hızlı, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda çalışan bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Güvenlik Konseyinin temel işlevini yerine getirebilmesini temin edecek bir reforma tabi tutulması aciliyet arz ediyor." dedi.

Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında düzenlenen "Çatışmaları Önlemek ve Bitirmek İçin Politik Liderlik" konulu "1. Yüksek Düzeyli Yuvarlak Masa Toplantısı"ndaki konuşmasına, katılımcıları selamlayarak başladı.

Bu tarihi zirvenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, gösterdiği şahsi çabalarından ötürü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a teşekkür etti.

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un "Siyasi Liderlik" başlığı altında belirlediği 5 temel taahhüdün tamamına destek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Adaletli, hızlı, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda çalışan bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Güvenlik Konseyinin temel işlevini yerine getirebilmesini temin edecek bir reforma tabi tutulması aciliyet arz ediyor. Bilhassa veto hakkının kullanımının sınırlandırılması yönünde ortaya konulan girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz. 'Medeniyetler İttifakı' ve 'Barış için Arabuluculuk' girişmeleri küresel barış ve istikrar için çok değerli platformlardır. Tüm paydaşları bu girişimlere güçlü destek vermeye davet ediyorum."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler