Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünya Hayvanları Koruma Günü

ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma...

ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla hayvan sevgisi temalı stant açıldı.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde açılan, hayvanlar ve hayvan hakları konusunda bilgilendirme yapılan stantta vatandaşlar ilgi gösterdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesinde görevli orman mühendisi Özge Yaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile hayvanların yaşam hakkının güvence altına alındığını anımsattı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının hem yaban hem de sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları korumaya özen gösterdiğini anlatan Yaman, "Bugün yaptığımız etkinlikte hayvan sevgisinin küçük yaşta kazandırılması bilinciyle çocuklara daha çok özen gösteriyoruz. Bu temelin atılması da gelecekte hayvanların korunması açısından önemli." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler