"Dünya Enerji Kongresi gözleri Türkiye'ye çevirecek"

"Dünya Enerji Kongresi gözleri Türkiye'ye çevirecek"

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu:"Bunca yıllık bir birikime ve kendi alanında küresel bir güce sahip Dünya Enerji Konseyi'nin 23. kongresinin ülkemizde yapılıyor olmasını çok önemsiyorum''- "Çok sayıda demokrasi şehidi verdiğimiz b

İSTANBUL (AA) - ZAFER ARSLAN - Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 23. Dünya Enerji Kongresi'nin 9-13 Ekim tarihlerinde Türkiye'de yapılacak olmasını önemsediğini belirterek, "Çok sayıda demokrasi şehidi verdiğimiz bir dönemin hemen ardından gerçekleşecek böylesine önemli bir kongre, eminim ki gözleri bir kez daha Türkiye'ye çevirecektir." dedi.

Kumbaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Enerji Konseyi'nin Cumhuriyet ile aynı yaşta bir kuruluş olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, Türkiye'nin enerjide yükselen yıldızını ve demokrasisini hedef aldığını herkesin bildiğini dile getiren Kumbaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunca yıllık bir birikime ve kendi alanında küresel bir güce sahip Dünya Enerji Konseyi'nin 23. kongresinin ülkemizde yapılıyor olmasını çok önemsiyorum. Bizim ülke olarak özellikle son aylarda yaşadığımız bazı olayların hemen ardına denk gelmesi, bu kongrenin önemini hem ulusal hem de uluslararası camiada daha da artırıyor. Milletin egemenliğinin vazgeçilmez simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalandığı ve çok sayıda demokrasi şehidi verdiğimiz bir dönemin hemen ardından gerçekleşecek böylesine önemli bir kongre, eminim ki gözleri bir kez daha Türkiye'ye çevirecektir."

- "Kongre, Türkiye'ye güven ve destek mesajı içerecek"

Kongreye özellikle yurt dışından üst düzeyde geniş katılımın gerçekleşmesinin önemli olduğunu vurgulayan Kumbaroğlu, "Özellikle buraya katılacak enerji bakanları için bu kongre, sadece ekonomik ve siyasi görüşmelerle sınırlı kalmayacak, aynı zamanda Türkiye'ye bir güven ve destek mesajı içerecek. Kongre, iklim değişikliğinin teknolojik açılımlarının ele alınması için de ideal bir ortam oluşturacak. Özellikle bilimsel etkinlik kapsamında buna yönelik çok sayıda makale sunulacak. Birincil muhatabı enerji sektörü olan iklim değişikliği sorununun çözümüne katkıda bulunmak başta gelişmiş sanayi ülkeleri olmak üzere, hepimize önemli sorumluluklar yüklemektedir.''

Kumbaroğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak'ın da kongreye katılmasının beklendiğini aktararak, "Rusya'nın kongreye böylesine üst düzeyde bir katılım gerçekleştirecek olması, Türkiye-Rusya ilişkileri ve Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi açısından çok önemli. Bunu umut veren bir adım olarak görüyorum. Bu çerçevede, kongrenin Türkiye'ye olan dış güvenin tazelenmesine ve uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, ülkemizin stratejik enerji projelerinin ivme kazanmasına yönelik somut gelişmelere zemin hazırlayacağı kanısındayım.'' ifadelerini kullandı.

- 23. Dünya Enerji Kongresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ev sahipliğinde 9-13 Ekim tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi'nde, enerji sektörünün önde gelen isimleri bir araya gelecek.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin organize ettiği kongre, 4 gün boyunca 80 ülkeden gelen katılımcıları ağırlayacak.

Kongrede 54'ü bakan düzeyinde olmak üzere 266 konuşmacı, küresel enerji politikalarının geleceğine ışık tutacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler