DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal:

"(Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına yönelik kararı) Sadece bu coğrafyada değil, Avrupa'nın göbeğinde insanlığın yüzünü kızartacak zulümleri icat edenler, bu aziz milleti, bu büyük milleti, her daim mazlumlara hamilik yapmış bu büyük milleti itha

KOCAELİ (AA) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına yönelik kararına ilişkin, "Sadece bu coğrafyada değil, Avrupa'nın göbeğinde insanlığın yüzünü kızartacak zulümleri icat edenler, bu aziz milleti, bu büyük milleti, her daim mazlumlara hamilik yapmış bu büyük milleti itham etmeye hakkının olmadığını biliyoruz, söyleyecek sözünün olmadığını biliyoruz." dedi.

Uysal, Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonunda düzenlenen partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, herkesin ortak paydada buluşabileceği bir Türkiye'yi ortaya çıkarmak istediklerini bildirdi.

Küreselleşme ikliminde yalnız üreten değil, dünyadan da ülkesine refah transfer eden bir Türkiye'yi yeniden inşa etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Uysal, "Bunu yapabilmemizin yolu bellidir. Türkiye'nin iklim değişikliğine ihtiyacı var. Türkiye'nin yeni bir rotaya ihtiyacı var. Geçmişteki hizmetleriyle, hafızasıyla Türkiye'nin dününü yoktan saymayan, sırtımızı bu büyük tarihe dayayan Demokrat Parti'yle beraber gelin, bu Türkiye'yi hep beraber şahlandıralım." ifadesini kullandı.

Uysal, Türkiye'de siyasetin hakkıyla yapılması gerektiğini dile getirerek, değişimi önce siyasetten başlatacaklarına değindi.

- "Bu millet her zaman mazlumlara hamilik yaptı"

Uysal, gönlü Türkiye ile olan insanların hamiliğini yapacak güçlü bir Türkiye ve iradeye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ama bugün geldiğimiz nokta uluslararası zeminde sabıkası soykırımdan olan, uluslararası hukuk ve siyaset zemininde tescilli bir ülke olarak Almanya'nın bile Türkiye'ye husumetini, düşmanlığını kusabilecek bir imkan sunuluyor. Bunu bu büyük ülkenin hak etmediğine inanıyoruz. Sadece bu coğrafyada değil, Avrupa'nın göbeğinde insanlığın yüzünü kızartacak zulümleri icat edenler, bu aziz milleti, bu büyük milleti, her daim mazlumlara hamilik yapmış bu büyük milleti itham etmeye hakkının olmadığını biliyoruz, söyleyecek sözünün olmadığını biliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler