Dört Mevsim İki Bale sezonun son iki temsili ile DOB sahnesinde

Dört Mevsim İki Bale sezonun son iki temsili ile DOB sahnesinde

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), Med-Cezir ve Dört Mevsim olmak üzere iki bale eserinden oluşan "Dört Mevsim İki Bale"yi, bu sezon son kez...

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), Med-Cezir ve Dört Mevsim olmak üzere iki bale eserinden oluşan "Dört Mevsim İki Bale"yi, bu sezon son kez sahneleyecek.

Antalya DOB'dan yapılan açıklamaya göre, eser, 5 Nisan Perşembe ve 7 Nisan Cumartesi günü bu sezon son kez sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Müziği Antonio Vivaldi'ye ait olan Dört Mevsim'in libretto ve koreografisini Armağan Davran ve Volkan Ersoy yaptı. Vivaldi'nin en ünlü eseri olmasının yanı sıra barok müzik ve klasik müzik repertuvarının en bilinen örneklerinden biri olan Dört Mevsim'i seslendirecek olan Antalya DOB orkestrasını Hakan Kalkan yönetecek. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış olmak üzere dört bölümden oluşan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök'e ait.

Müziği Corelli, Bach ve Pachelbel'e ait olan ve düzenlemesini Yeliz Efe'nin üstlendiği Med-Cezir balesinin libretto ve koreografisini de Tolga Burçak ve Meray Kartal yaptı. Günlük hayatın getirdiği zorluklar ve kadın-erkek ilişkisinin insana yüklediği sorumluluklar sonucu hissedilenlerin anlatıldığı eserde, dekor ve kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, ışık tasarımı ise Fuat Gök'e ait.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :