Doktorun hastaya kötü muamele ettiği iddiası

Doktorun hastaya kötü muamele ettiği iddiası

Doktorun hakaret ettiği Güllü: -"Sağlık ocağına ilaç yazdırmaya gitmiştim. Odaya sonradan gelen doktor, girer girmez çantasına baktı, 'Sen ne hakla girersin, benim özel eşyalarım var' diye çıkıştı. Bir yandan da yazdığı reçeteyi 'Bu reçeteyi kafana çarpar

İZMİR (AA) - İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu beldesindeki aile sağlığı merkezinde, odasına girdiği doktorun hakaretine uğrayan 70 yaşındaki Erdoğan Güllü, "İlaç yazdırmak için gitmiştim. Odaya sonradan gelen doktor, girer girmez çantasına baktı, 'Sen ne hakla girersin, özel eşyalarım var' diye çıkıştı. Yazdığı reçeteyi 'Bu reçeteyi kafana çarparım' diye beni azarlayıp, hakaret etti" dedi.

Geçen cuma Bağyurdu Aile Sağlığı Merkezine ilaç yazdırmak için gittiğini söyleyen Erdoğan Güllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada doktorun odasına kendisini kapıdaki sağlık görevlilerinin yönlendirdiğini söyledi.

Odada birkaç dakika bekledikten sonra aile sağlığı merkezinde görevli doktor Birsen T'nin içeri girdiğini ve kendisinin azarladığını ileri süren Güllü, şunları anlattı:

"Sandalyede oturuyordum ki 3- 5 dakika sonra doktor geldi. Odaya girer girmez çantasına baktı, 'Sen ne hakla girersin, benim özel eşyalarım var' diye çıkıştı. Ben de kendisini beklediğimi, nerede olduğunu bilemeyeceğimi söyledim. Bir yandan reçete yazarken diğer yandan 'Reçeteyi kafana çarparım' diye hakaret etti. Jandarmayı çağır, sana ait bir emare bende çıkarsa cezama razıyım, çıkmazsa ben senden şikayetçiyim dedim."

"Cezasını çeksin"

Yaşanan olayın cep telefonu kamerasıyla görüntülendiğinden sonradan haberdar olduğunu belirten Güllü, doktordan şikayetçi olmadığını, ancak kanun neyi gerektiriyorsa ceza almasını istediğini dile getirdi.

Güllü, "Ben davayla, mahkemeyle uğraşamam. Ben doktorla konuşurken bir kadın görüntüleri çekmiş, bir arkadaşıyla beraber internette paylaşmışlar. Cezasını kanun versin. Ben uğraşamam, sinir hapı kullanıyorum, ameliyatlıyım, felçliyim. Yüzde 45 engelim var, yüzde 10 ihtiyarlık var." diye konuştu.

Öte yandan, yaşlı hastaya hakaret ettiği ve kötü davrandığı iddia edilen Aile Hekimi Birsen T'nin de Halk Sağlığı İl Müdürlüğünce başlatılan idari soruşturma kapsamında savunma verdiği belirtildi.

Bu olay nedeniyle izne ayrılan doktorun savunmasında kendisinin de hakarete uğradığını, bu bölümlerin montajlanmış görüntülerde yer almadığını iddia ettiği kaydedildi.

- Olay

İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu Mahallesindeki Aile Sağlığı Merkezine giden yaşlı hastaya, görevli doktor Birsen T'nin kötü davrandığı ve hakaret ettiği iddia edilmişti. Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen o anlar sosyal medyada yayılınca tepki toplamıştı. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Birsen T. hakkında adli ve idari işlem başlatıldığını duyurmuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler