Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Van, Muş ve Bitlis'te kar ve tipi nedeniyle kapanan 557 yerleşim yerinin yolu ulaşıma açıldı

VAN (AA) - Van, Muş ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 557 yerleşim yerinin yolu açıldı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, karla mücadele ekipleri kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan 15 yerleşim birimine ulaşımı sağladı. İl genelinde kapalı yolun bulunmadığı ancak acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü de Van ve çevresindeki tüm bağlantı yollarının açık olduğunu bildirdi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada da bölge genelinde havanın az bulutlu olmasının beklendiği belirtildi.

Bölgede buzlanma ve don olayı ile pus, yer yer sis görüleceğinin tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, sıcaklığın mevsim normallerinde seyrettiği vurgulandı.

- Bitlis

Bitlis'te İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışı nedeniyle kapanan 174 köy yolunun ulaşıma açıldığını, acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiğini söyledi.

- Muş

Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk de kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde kapanan 368 köy yolunun ulaşıma açıldığını kaydetti.

Şentürk, vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade etti.

- Hakkari

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan soğuk hava ve sis yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye düştü. Yetkililer, sürücüleri daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler