Doğu Anadolu'da kar yağışı sürecek

Doğu Anadolu'da kar yağışı sürecek

Bölgede geçen salı gününden itibaren etkili olan kar yağışı, bugün de Erzurum, Ağrı, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde akşama kadar etkisini sürdürecek

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçe salı gününden itibaren etkili olan kar yağışı bugün de etkisini gösterecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, salı gününden beri kar yağışının etkili olduğu bölgede bugün havanın parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Erzurum ve Ağrı'nın güneyi, Ardahan'ın kuzeyi ve Erzincan çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın değişik yönlerden hafif, zaman zaman güney ve batılı yönlerden orta kuvvette eseceği öngörülen bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 21, Kars'ta 26, Ağrı'da 15, Iğdır'da 12, Erzincan'da 12, Ardahan'da 22 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 8, Kars, Ardahan ve Ağrı'da 7, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 0 derece olması öngörülüyor.

Yetkililer, bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler