Doğa bilinci mobil araçlarla oluşturulacak

Doğa bilinci mobil araçlarla oluşturulacak

Tabiat konusunda halkı bilgilendirme çalışmalarının yürütüleceği, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan mobil araçlar yeniden yola çıkıyor

İSTANBUL (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın faaliyetlerini tanıtmanın yanı sıra orman, su ve tabiat konularında halkı bilinçlendirme çalışmalarının yürütüleceği mobil tanıtım araçları, yeniden yola çıkıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan mobil araçlar, Şişli'de bir alışveriş merkezinin önünde düzenlenen programda tanıtıldı.

İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, programda yaptığı konuşmada tüm şehitleri rahmetle andı.

"Bu toprakları vatan yapmak istiyorsak elbette bu fedakarlığı yapmamız gerekiyor. Vatan bizden hizmet bekliyor." diyen Ateş, vatana hizmet edenleri bir kez daha saygı ve sevgiyle andıklarını söyledi.

Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi ülkenin bugün milli seferberlik halinde olduğunu aktararak, "Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda, milli mücadele yıllarında Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, bütün silahlı kuvvetlerimiz, milis kuvvetlerimiz ve Türk milleti bir ve beraber olmuşsa, o birlik ve beraberliğin sonucunda İstiklal Savaşı'nı kazanmış, bu vatanı ebedi yurt yapmışsa, bugün bizler de aynı duygu ve düşüncelerle bir ve beraber olmalıyız. Buna inanıyoruz ve güveniyoruz. Bugün bizim içimizi yakan bu olaylar terör örgütünün son çırpınışlarıdır." diye konuştu.

DSİ 14. Bölge Müdürü Sedat Özpınar da bakanlığı ve bağlı kuruluşların tanıtımı amacıyla toplandıklarını dile getirdi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa dileyen Özpınar, Türkiye'nin yaşadığı bu ihanetleri, çocukların gözlerinde gördükleri kararlı bakışlar ve geleceğe yönelik umutlarla yeneceklerine inandıklarını vurguladı.

Özpınar, bakanlıklarına bağlı kurumların, Türkiye'nin geleceğini hazırlamak için büyük fedakarlıklarla çalışmalar yaptığını belirterek, "Ülke genelindeki içme suyu, sulama ve taşkın önleme amaçlı dev barajlar, sulama tesislerinin inşa edilmesinden bütün illerimizde şehir ve bal ormanlarının kurulmasından köylerden büyük şehirlere kadar her bir yere yapılan yatırımlardan gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Mehter takımının konser verdiği program, resim sergisinin açılması ve fidan dağıtımının ardından tiyatro gösterisiyle sona erdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan, hem bakanlık faaliyetlerinin tanıtılacağı hem de orman, su ve tabiat konularında halkı bilinçlendirme çalışmalarının yürütüleceği mobil tanıtım araçları, bu ay yeniden yola çıkacak.

Mobil tanıtım araçlarıyla bakanlığın son 14 yılda yaptığı yatırımlar vatandaşlara anlatılacak, araç içindeki led ekranlarda tanıtım filmleriyle tanıtıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştirilecek.

Araçların ziyaret ettiği illerdeki okullarda tiyatro gösterileri sahnelenecek.

Özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması ve tabii değerlere sahip çıkılması gibi konulara dikkat çekilecek, araçları ziyaret edenlere tabiat konusunda bilinç oluşturmak için kitap ve broşür dağıtılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler