DMM'den Konya Dedemli TOKİ Konutları açıklaması!

DMM'den Konya Dedemli TOKİ Konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada Konya Meram'da yapılan Dedemli Konutlarını "Türkiye'nin Suriyeliler için yaptığı evler" diye paylaşan hesapların iddialarına cevap verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada bir takım hesaplarca dolaşıma sokulan "Türkiye'nin Suriyeliler için yaptığı evler" iddialarına cevap verdi.

Konya Bozkır Barajı yapımı nedeniyle Dedemli Mahallesi sakinleri için TOKİ tarafından Meram ilçesi Çarıklar Mahallesi'nde inşa edilen "Dedemli Konutları"yla ilgili yeni bir algı çalışması yapıldı.

Dedemli Mahallesi sakinleri için yapılan ve daha önce defalarca gündeme gelen evlerle ilgili bazı sosyal sosyal medya hesaplarınca "Türkiye'nin Suriyeliler için yaptığı evler" diye dolaşıma sokulan paylaşımlara tepki yağdı.

Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketinin ardından "TOKİ tarafından yapılan Konya Dedemli evleri su anda boş depremzedelerden yerleştirilmiyor" yalanıyla paylaşılan görüntüler, bu sefer de Suriyeliler için yapıldı denilerek paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, görüntülerin geçtiğimiz yıllarda da benzer asılsız iddialarda kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı. Dezenformasyon Bülteni'nin 85. sayısında Konya'daki Bozkır Barajı'nın açılmasıyla Dedemli Mahallesi'nin sular altında kalacağı şeklindeki yalana konu görüntülerin, TOKİ tarafından Dedemli Mahallesi sakinleri için Konya'nın Meram ilçesine inşa edilen yeni yerleşkeye ait olduğu belirtildi.

DMM'den yapılan paylaşımda, "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla ilgili, "Türkiye'nin Suriyeliler için yaptığı evler" iddiası doğru değildir. Görüntüler, Bozkır Barajı'nın yapımı nedeniyle Dedemli Mahallesi'nin sakinleri için Konya'nın Meram ilçesine inşa edilen yerleşkeye aittir" ifadeleri kullanoldı.

dedemli.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.