Diyarbakır'daki terör operasyonu

Diyarbakır'daki terör operasyonu

Ergani'de PKK'lı teröristlerin "hücre evi" olarak kullandığı belirlenen bir adrese düzenlenen operasyonda şehit olan polis memurları Engin Yılmaz, Salih Aksu ve Ahmet Can'ın cenazesi törenle memleketlerine uğurlandı- İl Emniyet Müdür Yardımcısı Güneş:- "Ü

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polis memurları Engin Yılmaz, Salih Aksu ve Ahmet Can için tören düzenlendi.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Güneş, yakın zamanda yaşanan olayların acısını millet ve teşkilat olarak yüreklerinde taşırken, böyle bir üzüntünün de herkesi derinden yaraladığını söyledi.

Güneş, hain terör örgütünün saldırılarının kendilerini yıldıramayacağına işaret ederek, "Ülkemize ve halkımıza saldıran hiçbir terör örgütü amacına ulaşamayacaktır. Vatanımızın savunması, bölünmez bütünlüğünün sağlanması, milletin huzur ve güvenliğinin temini için ölümü göze alarak görev yapan, en değerli varlıkları olan canlarını bu uğurda feda eden kahramanların var olduğu teşkilatın bir mensubu olarak birçok şehit verdik, gerektiğinde de vermeye hazırız." dedi.

Törenin ardından şehit Can'ın naaşı Edirne'nin Keşan ilçesine, şehit Aksu'nun naaşı Aksaray'a, şehit Yılmaz'ın naaşı da Kars'a uğurlandı.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut, Dicle Üniversitesi Rektörlüğünü vekaleten yürüten Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ile polis ve askerler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler