Diyarbakır'daki terör operasyonu

Diyarbakır'daki terör operasyonu

Gözaltına alınan 18 şüpheliden 7'si daha "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden 7'si daha "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 5'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, başlatılan soruşturma kapsamında 10-12 Nisan'da terör örgütü PKK/KCK mensuplarının yakalanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonda aralarında HDP saymanı Hüseyin Yılmaz, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) üyelerinin de yer aldığı 18 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan 7 zanlı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla cezaevine gönderildi, 5 şüpheli ise adli kontrol hükümlerince salıverildi.

Diyarbakır'da 10-12 Nisan'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda aralarında HDP saymanı Hüseyin Yılmaz ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) üyelerinin de bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen Yılmaz ile 4 şüpheli tutuklanmış, biri ise serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler