Diyarbakır'daki operasyon

Diyarbakır'daki operasyon

Diyarbakır'da uyuşturucu, silah ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü tutuklandı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da uyuşturucu, silah ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonda, gözaltına alınan şüphelilerden 4'ünün tutuklandığı bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce kentte uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan veya kullanan kişilere yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 4'ünün emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı vurgulanan açıklamada, 5 şüphelinin ise adliyeye çıkarıldığı kaydedildi.

Savcılıktaki ifade işleminin ardından, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan M.K, T.B, H.K, ve E.K'nın "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan tutuklandığı ifade edilen açıklamada, R.K'nin ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldığı, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Operasyonda, 38 kilo 937 gram esrar, 1 dürbün takılı kalaşnikof tüfek, 2 tüfek şarjörü, 1 av tüfeği, 2 tabanca, 2 tabanca şarjörü, tabancaya ait 105 fişek, 2 terazi, 9 kırmızı reçeteye tabi hap, 1 elek, 5 kaçak içki, uyuşturucu ticaretinden sağlandığı değerlendirilen 14 bin 500 lira, bin 800 dolar ve 100 avro ele geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler