Diyarbakır'da karla mücadele

Diyarbakır'da karla mücadele

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kent genelinde başlattığı kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kent genelinde başlattığı kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2 gündür kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle karla kaplanan kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla'nın talimatıyla oluşturulan kriz masasında, vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetler değerlendirilerek ihbarlara anında müdahale ediliyor.

Merkez Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerindeki bulvar, cadde ve sokak kaldırımları ile kent meydanlarında kar küreme ve tuzlama çalışmaları, 350 personel ve 3 kar küreme makinesi ile yapılırken, çalışmalar sonucu bulvar, cadde ve kaldırımlarının çoğu kardan temizlendi.

Kardan temizlenen kaldırımların vatandaşlar tarafından rahatlıkla kullanıldığı, tüm bulvar, cadde ve kaldırımlarının kardan temizledikten sonra buzlanmaya karşı tuzlama ve solüsyon çalışmalarına ağırlık verileceği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :