Diyarbakır Valisi Aksoy:

Diyarbakır Valisi Aksoy:

"Terörle mücadele konusunda Diyarbakır halkı da bizlere destek sunuyor, terör örgütüyle arasına mesafe koyuyor"- "Diyarbakır'ın diğer büyükşehirlerden hiçbir farkı yok. Diyarbakır'a rahatlıkla gelin, rahatlıkla yatırım yapın"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Terörle mücadele konusunda Diyarbakır halkı da bizlere destek sunuyor, terör örgütüyle arasına mesafe koyuyor." dedi.

Vali Aksoy, bir otelde gazetecilerle bir araya geldiği iftar programında, terörle mücadele konusunda en üst noktada kararlılığın söz konusu olduğunu söyledi.

Bir taraftan terörle mücadele sürerken diğer taraftan da kentin ekonomik anlamda kalkınması için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Aksoy, "Terörle mücadele konusunda Diyarbakır halkı da bizlere destek sunuyor, terör örgütüyle arasına mesafe koyuyor. Bu anlamda da Diyarbakır halkına da teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Aksoy, bir süre önce davet ettikleri tur operatörlerinin ziyaretinin ardından yeni turist gruplarının Diyarbakır'a gelmesinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yeni çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'daki yatırımcılarımıza arsa üretebilme adına yoğun bir gayret içerisindeyiz. Organize Sanayi Bölgemizin 2 bin dönüm daha büyütülmesi adına bir çalışmayı belirli aşamaya getirdik. Tekstil Organize Sanayi Bölgemizin kuruluşunu tamamlamıştık, parselizasyon planları da tamamlandı. Perşembe günü de onunla ilgili son kararları da alıp yatırımcılarımıza tahsis edilebilir bir noktaya getirmiş olacağız."

Kentin en önemli sorununun algı olduğunu ve bunu ortadan kaldırma noktasında hep beraber çalışılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'a gelen, dolaşan ve bizimle görüşen kişiler, çok açık olarak şunu ifade ediyorlar. 'Bizim düşündüğümüz Diyarbakır ile gördüğümüz Diyarbakır çok farklı. Diyarbakır düşündüğümüzün çok ötesinde bir şehir.' Biz de şunu çok net olarak ifade ediyoruz. Diyarbakır'ın diğer büyükşehirlerden hiçbir farkı yok. Diyarbakır'a rahatlıkla gelin, rahatlıkla yatırım yapın. Turizm anlamında rahatlıkla dolaşın."

- 103 aile tahliye edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tarihi Sur ilçesinde Hazreti Süleyman Camisi ve çevresinde yapılan düzenlemeye değinen Aksoy, çalışmanın kent halkı tarafından büyük takdirle karşılandığını anlattı.

Benzer bir çalışmayı ilçenin Lale Bey ve Ali Paşa mahallelerinde yaptıklarına işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Buradaki tek amacımız projenin bir an önce hayata geçmesidir. Vatandaşın mağdur olmaması adına yasal olarak tüm kamulaştırma paraları hesaplarına yatırıldı ama bir kısmı kiracı ve gerçekten gariban insanlar. Onların da mağduriyetlerini giderme adına taşınma parası ve 6 aylık kira yardımı yapma sözü verdik. Kaymakamlıkla vatandaşların görüşmesi devam ediyor. Şu ana kadar 103 aile tahliyesini yaptı."

Aksoy, bu mahallelerdeki çalışmayı da Hazreti Süleyman Camisi'nin çevre düzenlemesine benzer şekilde Koruma Amaçlı İmar Planı'na uygun yapacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler