Diyanet Vakfı'ndan Azerbaycan'a 5 bin Kur'an-ı Kerim

Diyanet Vakfı'ndan Azerbaycan'a 5 bin Kur'an-ı Kerim

TDV, Azerbaycan'a "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Azerbaycan Türkçesi mealli 5 bin Kur'an-ı Kerim'i hediye etti

BAKÜ (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Azerbaycan'a "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında Azerbaycan Türkçesi mealli 5 bin Kur'an-ı Kerim'i hediye etti.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, TDV'nin hediyesi olan Kur'an-ı Kerimleri dağıtmaya başladıklarını söyledi.

Azerbaycan'da yaşayan Ahıska Türklerine de Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını belirten Güneş, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'nın talebi doğrultusunda bin adet Kur'an-ı Kerim'i Tovuz kentine, Ermenistan'la sınır hattında yaşayan vatandaşlara dağıtılmak üzere ulaştıracaklarını bildirdi.

Güneş, şöyle konuştu:

"Sahabe, Hz. Muhammet için 'Esen rüzgardan daha cömertti' diyor. Yani cömertliği her tarafa ulaşıyordu. Türkiye'deki kardeşlerimizin cömertliği de TDV aracılığıyla Azerbaycan'a ulaştı ve burada Kur'an-ı Kerim hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kur'an-ı Kerim çorak toprağa düştüğünde orayı yeşerten nadide bir kitaptır. Gönle düştüğünde insanı ihya eder, insan ihya olduğunda toplum ve hayat ihya olur. İnsanın dünyası da ahireti de ihya olur. Kur'an-ı Kerim okunacak, inşallah amel edilecek. Her ailede ufak ya da büyük güzel değişikliklere vesile olacaktır. Bu kardeşlik çerçevesi içerisinde böyle bir yardımlaşma ve bizim de TDV olarak buna aracılık etmemiz, gerçekten mutluluk verici. Bu hediyelere kim vesile olmuşsa Allah onlardan razı olsun. Maddi ve manevi kardeşlerimizi bereketlendirsin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :