Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC'de

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC'de

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Çavuşoğlu'nu kabul etti- Çavuşoğlu: "Türkiye olarak müzakere sürecini destekliyoruz. Kıbrıs Türk halkının yanındayız, o nedenle bu kritik aşamada buradayız"- Siber: "Kıbrıs Türk halkının arzusu çözüme ulaşmaktır. Rum

LEFKOŞA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye olarak müzakere sürecini desteklediklerini belirterek, "Kıbrıs Türk halkının yanındayız, o nedenle bu kritik aşamada buradayız." dedi.

KKTC'de resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından makamında kabul edildi.

Kabulde konuşan Çavuşoğlu, müzakere sürecinin Rumların kabul edilemez ön şartları nedeniyle tıkanma noktasına geldiğine işaret ederek, bu konuyu değerlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakereci Özdil Nami ve uzmanların da yer aldığı heyetler arası görüşmeler yaptıklarını anlattı.

KKTC meclisinde temsil edilen siyasi partilerin başkanlarının da görüşmelere katıldığını dile getiren Çavuşoğlu, "Yol haritamız ne olacak, hangi adımları atacağız bunları değerlendirdik. Memnuniyetle söyleyebilirim ki hem izleyeceğimiz yol haritası hem de durum tespiti konusunda mutabakat var, uyum var. Bu da cumhurbaşkanının, siyasi partilerin ve müzakere heyetinin, Türk halkının menfaatlerini koruma kararlığının göstergesidir." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk halkının yanındayız, o nedenle bu kritik aşamada buradayız.” ifadelerini kullandı.

- "Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargolar son bulsun"

Meclis Başkanı Siber de Kıbrıslı Türklerin geçmişten bugüne kadar iki toplumlu, iki kesimli ve siyasi eşitliğe dayalı çözüm istediğini, bunun haklı bir istek olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının arzusunun çözüme ulaşmak olduğunu vurgulayan Siber, "Rum tarafının ayak sürümesi nedeniyle bir çözüm gerçekleşmezse dünya bunun bedelini bize ödetmemeli." dedi.

Siber, müzakerelerin olumlu sonuçlanmaması halinde bunun sebeplerinin objektif şekilde değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, böyle bir değerlendirmeden sonra Kıbrıs Türk halkına uygulanan ambargoların son bulmasını istedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :