Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Japonya'da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Japonya'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japon siyasetçiler ve iş dünyasından temsilcilerle görüştü

TOKYO (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japon siyasetçiler ve iş dünyasından temsilcilerle bir araya geldi.

Çavuşoğlu, başkent Tokyo'da bulunan Capitol Hotel Tokyo'da ülkenin iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LPD) Genel Sekreteri ve Japonya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Toşihiro Nikai ile onuruna verilen öğle yemeğinde buluştu.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Çavuşoğlu, Palace Hotel'e geçerek Japonya İş Federasyonunun (Keidanren) organize ettiği Japon üst yönetici ve iş adamlarıyla yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Görüşmenin basına açık bölümünde Bakan Çavuşoğlu, Japon iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek "Bu ziyaretimizde ikili ilişkilerin her boyutunu ele almamız lazım." diye konuştu.

Türk Japon İş Konseyi Eş Başkanı Tamotsu Saito, özel sektör olarak iki ülke arasında müzakeresi devam eden Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın (EPA) hızlıca sonuçlanması için seslerini daha fazla çıkaracaklarını belirtti.

Çavuşoğlu, Japonya ziyareti kapsamında Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroşige Seko ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile de görüşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler