Direniş Karatay Selçuklu'yu Dünyaya anlatacak

Direniş Karatay Selçuklu'yu Dünyaya anlatacak

Direniş Karatay filminin Yapımcısı Ertuğrul Fındık, filmin Anadolu tarihini anlattığını söyleyerek, “Konya’nın bu filme sahip çıkacağından eminiz. Herkesi sinemalara bekliyoruz” dedi

 

Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını Moğollara karşı korumak için halkı örgütleyen Emir Celaleddin Karatay'ı merkezine alan "Direniş Karatay" filminin Konya galası yapıldı.  

direnis-karatay.jpg-3.jpg

Yapımını Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin üstlendiği film, bugün  sinemaseverlerle buluştu. Filmin Yapımcısı Ertuğrul Fındık, gösterim öncesi Memleket Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Biz Konya’nın tarihini anlatan Konya’nın köklerini anlatan bir film yaptık. Konyalıların  bu filme sahip çıkmasını istiyoruz. Bu Konya’nın filmi Selçuklu başkenti olan Konya’nın bu filme sahip çıkacağından eminiz herkesi sinemalara bekliyoruz” dedi.

direnis-karatay--(25).jpg

İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI

Filmin İstanbul’da gerçekleştirilen ilk galasını da değerlendiren Fındık, “İstanbul’daki galadan sonra izleyiciler ve film eleştirmenleri tarafından çok beğenildi.  izleyenler tarafından sonuçlar çok olumlu geri dönüşler gayet olumlu oldu. Bizim asıl uygulamamız gereken rahatlıkla izleyebilecekleri bir filmle baş başa bırakıyoruz.  Selçuklu tarihini anlattığımız için bu filmle herhangi bir rakibimiz yok. Aile değerlerine uygun bir film oldu ve  çoluk çocuk herkes filmi izleyebilirler” dedi.

direnis-karatay--(53).jpg

"DİRENİŞ KARATAY"

Müzikleri Yıldıray Gürgen, kostüm tasarımları Zeynep Kartal imzası taşıyan "Direniş Karatay"ın görüntü yönetmenliğini Mirsad Herovic üstleniyor. Yaklaşık 2 saat süren filmin konusu özetle şöyle: "Alaaddin Keykubat'ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine, oğlu Gıyaseddin tahta geçer. Gıyaseddin'in, babası gibi güçlü bir karaktere sahip olmaması ve zayıflığı, Moğolların Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Moğollar, dönemin önemli devlet adamlarından Emir Celaleddin Karatay'ı hesaba katmaz. Milletine güvenen Karatay, tüm tecrübe ve gücü ile halkı Moğollara karşı büyük bir direnişe hazırlar. Anadolu'nun kadın, erkek, genç ve yaşlı tüm sessiz kahramanları, devleti ayakta tutmak için destansı bir mücadeleye girer." Film, bugün  vizyona girdi. Servet R. Çolak – Memleket

direnis-karatay.jpg

direnis-karatay.jpg-2.jpg