Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir:

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir:

"Diyanet İşleri Başkanlığının ödeneği var. Müftülüklerin korunması, özel güvenlik marifetiyle ihale edilerek yapılabilir. Devlet tarafından, camilerin ve cami görevlilerinin korunması için her camiye bir güvenlik görevlisi görevlendirilebilir"

ANKARA (AA) - Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, son yıllarda din görevlilerine ve müftülüklere saldırıların arttığına dikkati çekerek, "Diyanet İşleri Başkanlığının ödeneği var. Müftülüklerin koruması özel güvenlik marifetiyle ihale edilerek yapılabilir. Devlet tarafından, camilerin ve cami görevlilerinin korunması için her camiye bir güvenlik görevlisi görevlendirilebilir." önerisinde bulundu.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada gelişen İslamofobi nedeniyle, kasıtlı ve bilinçli olarak hem din görevlileri hem de dini kurumların yıpratılmaya çalışıldığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının, İslamofobi’ye karşı geçmişteki açıklamalarının yetersiz kaldığını kaydeden Özdemir, din görevlilerinin, çeşitli illerde meydana gelen bıçaklı ve silahlı saldırılar nedeniyle görevlerini korku ve endişe ile yaptığını ifade etti.

Özdemir, şu önerilerde bulundu:

"Diyanet İşleri Başkanlığının ödeneği var. Müftülüklerin korunması özel güvenlik marifetiyle ihale edilerek yapılabilir. Devlet tarafından, camilerin ve cami görevlilerinin korunması için her camiye bir güvenlik görevlisi görevlendirilebilir. Bu tehlikenin çözümü kolay ve açıktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmalıdır. Aksi halde telafisi mümkün olmayan olayların yaşanması halinde hesabını kimse veremeyeceği gibi, vebalini de kimse taşıyamaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :