Deutsche Bank Eş Üst Yöneticisi Cryan:

Deutsche Bank Eş Üst Yöneticisi Cryan:

"Deutsche Bank, güçlü sermayesi ve risk pozisyonu göz önüne alındığında kesinlikle kaya gibi sağlam olmaya devam ediyor"

FRANKFURT (AA) - Deutsche Bank Eş Üst Yöneticisi (Co-CEO) John Cryan, bankalarının, güçlü sermaye ve risk pozisyonuyla kaya gibi sağlam olmaya devam ettiğini bildirdi.

Deutsche Bank'ın internet sitesinde Cryan’ın banka çalışanlarına hitaben yayımladığı mesajı paylaşıldı. Buna göre John Cryan, Yönetim Kurulu’nun geçen hafta kurum dışında yapılan toplantısında bankanın strateji süreci ve son piyasa volatilitesi ile yavaşlayan ekonomik büyümeye ilişkin tahminlerin müşterileri ve bankayı nasıl etkileyebileceği konusunda görüştüğünü aktardı.

2015 yılının dördüncü çeyreğindeki piyasa oynaklığının özellikle de Avrupa'daki birçok büyük bankanın kazancını etkilediğine dikkati çeken Cryan, "Müşteriler, size pazar çapındaki volatilitenin sizi nasıl etkilediğini sorabilir. Onlara, güçlü sermayemiz ve risk pozisyonumuz göz önüne alındığında Deutsche Bank'ın kesinlikle kaya gibi sağlam kalmaya devam ettiğini söyleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

John Cryan, düzenleyici ve yasal konuları başarılı ve hızlıca çözmek için bizzat kendisinin zaman harcadığını belirterek, şunları kaydetti:

“Çalışanlar arasında ve bu endişe edilen konulardan kaynaklanan belirsizliği ortadan kaldırmak istiyorum. Benim öncülüğümde küçük bir grup kıdemli insan, bu işe yoğunlaşacak. Diğer geri kalanların ise, müşterilerine ve strateijimizin uygulanmasına odaklanmasını istiyoruz.”

Öte yandan, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Paris'te katıldığı bir konferansın ardından Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, "Deutsche Bank konusunda endişem yok" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :