Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olması

Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olması

Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Durak:- "Halkımız bu olayları yapanlara asla prim vermeyecektir. Yapılan bu vahşi cinayeti şiddetle kınıyor, halkın huzur ve güvenliğine kastedenlerin emellerine ulaşamayacağını bir kez daha ilan ediyoruz"- MEDAV Genel Sekre

BİTLİS (AA) - Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün terör saldırısı sonucu şehit edilmesine Bitlis'teki sivil toplum kuruluşu temsilcileri tepki gösterdi.

Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların en temel ve kutsal hakkının yaşam hakkı olduğunu söyledi.

"Haksız yere insan canına kastedenler, dünyada en büyük suçu işledikleri gibi ahirete de en şiddetli azabı hak ederler" diyen Durak, son zamanlarda sınır tanımayan, vicdan ve akılla izah edilemeyen vahşi eylemlerle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Bu eylemlerden sonuncusunun da Derik'te gerçekleştirildiğini anımsatan Durak, şöyle konuştu:

"Derik Kaymakamlığındaki makam odasına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda, Kaymakam Muhammed Fatin Safitürk ağır yaralanmış ve yapılan müdahalelere rağmen şehit olmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabrı cemil diliyorum. Memur-Sen ailesi olarak, 'bu halkın yakasından düşün' diyoruz. Halkımız bu olayları yapanlara prim asla prim vermeyecektir. Yapılan bu vahşi cinayeti şiddetle kınıyor, halkın huzur ve güvenliğine kastedenlerin emellerine ulaşamayacağını bir kez daha ilan ediyoruz."

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık ise Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka hiç kimsenin alamayacağını belirtti.

İslam'da bir nefsi öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu vurgulayan Yakışık, şunları söyledi:

"İslam dinine mensubiyetimiz bize iyiliği ve insanları kurtarmayı emrediyor. Bundan dolayı ülkemizde ve dünyada masum insanların ölmemesi için gayret sarf edilmelidir. Unutulmamalıdır ki dünyadaki acıların varlığı kötü insanların şiddetinden değil, iyilerin susmasındandır. Ülkemizde devam eden kaosta masum insanların öldürülmesi bizleri cidden kahretmektedir. Yakın bir zamanda Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün katledilmesini tüm hissiyatımızla kınıyoruz. Bu vesileyle kederli ailesine ve tüm halkımıza taziyelerimizi bildirerek sabrı cemil niyaz ederiz."

Bundan sonra masum insanların ölmemesi ve gözyaşlarının dinmesi için Türkiye'de şahsiyetli olan ve memleketini düşünen insanların, İslam aleminin, en kısa zamanda bir araya gelmesi gerektiğini bildiren Yakışık, maddi ve manevi projeler üzerinde ittifak edilerek, gayret gösterilmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler